A SADA I ZVANIČNO: Ko se švercuje plaća 6.000 dinara!
Foto: Nemanja Pančić

Odbornici izglasali odluku

A SADA I ZVANIČNO: Ko se švercuje plaća 6.000 dinara!

Beograd -
Ukoliko putnik bez karte ne plati posebnu kartu, kontrolori pišu o njemu posebnu prijavu i evidenciju na osnovu koje putnik može da u narednih nedelju dana plati kaznu od 3.000 dinara, a ukoliko to ne učini u predviđenom roku, kazna je 6.000 dinara

BEOGRAD - Putnici koji u javnom prevozu u Beogradu budu zatečeni bez karte ubuduće će moći da kupe posebnu doplatnu kartu koja košta 2.000 dinara i koja će im omogućiti vožnje tokom celog dana u vozilima GSP-a, odlučili su danas odbornici u Skupštini Beograda.

Ukoliko putnik bez karte ne plati posebnu kartu, kontrolori pišu o njemu posebnu prijavu i evidenciju na osnovu koje putnik može da u narednih nedelju dana plati kaznu od 3.000 dinara, a ukoliko to ne učini u predviđenom roku, kazna je 6.000 dinara.

Odluka o javnom gradskom prevozu podrazumeva precizniju evidenciju i brojanje putnika na linijama, kao i uvođenje kamera u vozilima GSP-a. Članica Gradskog veća Jasmina Milošević ocenila je da su te mere neophodne kako bi se unapredio kvalitet gradskog prevoza, uskladile njegove potrebe i mogućnosti, ali i garantovala bolja bezbednost vozačima i putnicima.

Tumačeći pojedine članove danas usvojene odluke odbornik opozicione Demokratske stranke Zoran Alimpić naveo je da će građani koji ne budu ulazili i izlazili iz prevoza na predviđena vrata plaćati kaznu od 6.000 dinara. Alimpić je dodao da su predviđene novčane kazne i za vozače koji putnike ne opominju zbog tog prekršaja.

"Kritikovali ste nas zbog takvih odluka, mi smo shvatili da smo u tome pogrešili, a opet se donose ovakve odluke", rekao je odbornik DS koja je u prethodnom sazivu vodila beogradsku upravu.

Alimpić je upitao da li će kamere čije je uvođenje predviđeno moći da identifikuju putnike.

Jasmina Milošević mu je odgovorila da je reč o već usvojenim odlukama koje ranije nisu smetale vlasti DS-a, a kada je reč o kamerama ona je navela da to neće biti specijalni uređaji, već da će se koristiti kako bi se sprečili incidenti u vozilima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track