AKCIJA NA VOŽDOVCU: Vulin uklanjao ambroziju!
Foto: Printskrin Tanjug

pomagali volonteri i komunalna preduzeća

AKCIJA NA VOŽDOVCU: Vulin uklanjao ambroziju!

Beograd -
Ova današnja akcija je možda primer da nešto možemo zajedno da uradimo, da možemo bez ikakvih troškova sa samo malo dobre volje da rešimo i taj problem, a ne da nam deca pate od alergija, a mi stojimo sa strane i kukamo, rekao je Vulin

BEOGRAD - U naselju Stepa Stepanović na Voždovcu danas je organizovana volonterska akcija uklanjanja ambrozije na parceli od 1,5 hektara u kojoj je učestvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

U akciji su učestvovali volonteri, a pomagala preduzeća JP "Zelenilo Beograd", "Gradska čistoća" koja je ustupila mehanizaciju, kao i opština Voždovac.

"Ova današnja akcija je možda primer da nešto možemo zajedno da uradimo, da možemo bez ikakvih troškova sa samo malo dobre volje da rešimo i taj problem, a ne da nam deca pate od alergija, a mi stojimo sa strane i kukamo", rekao je Vulin novinarima nakon što je sa volonterima uklanjao i sekao ambroziju, koja je jedan od najvećih alergena.

On je rekao da je ambrozija postala veliki problem i da ima sve više alergija, a da se ne trudimo dovoljno da uradimo nešto po tom pitanju.

Vulin je podsetio da u većini zemalja postoji zakonska obaveza da građani samostalno sa svojih površina gde stanuju i dvorišta počiste ambroziju.

"Nažalost, mi se tako ne ponašamo i uvek čekamo da nam sve država završi", rekao je Vulin dodajući da je današnja volonterska akcija primer da nešto može da se uradi zajednički bez ikakvih troškova, uz malo dobre volje.

"Dovoljno dugo smo se podsmevali tome da sad mozemo da kažemo da smo pogrešili i da ne možemo da rešimo ni problem poplava, ni štete u Tekijama, Kladovu, Obrenovcu bez dobrovoljnog i volonterskog rada", rekao je Vulin.

Kako je kazao, trebalo bi prekinuti rasprave da li je reč o partijskoj promociji ili ne.

On je pozvao političke partije u Srbiji da svake nedelje naprave bar jednu ovakvu akciju, i svi će, kako je dodao, biti mnogo srećniji i zadovoljniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja