BEOGRAD: 2 pešaka povređena u udesima
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

BEOGRAD: 2 pešaka povređena u udesima

Beograd -
Muškarac star oko 70 godina je na Plavom mostu zadobio razderotinu potiljačnog dela glave i kako se sumnja, prelom više rebara, dok je žena (61) na uglu ulica Novogradske i Ugrinovačke u Zemunu kao pešak zadobila povrede lakta, šake i kolena

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su povređena dva pešaka, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star oko 70 godina je oko 19.15 časova na Plavom mostu kao pešak zadobio razderotinu potiljačnog dela glave i kako se sumnja, prelom više rebara, rekla je Macura. On je prevezen na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je portparol Hitne pomoći.

Žena stara 61 godinu je oko 20.10 časova na uglu ulica Novogradske i Ugrinovačke u Zemunu kao pešak zadobila povrede lakta, šake i kolena. Ona je prevezena u Kliničko bolnički centar Bežanijska Kosa, dodala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 101 intervenciju od kojih 23 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 249 intervencija od kojih 80 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i psihijatrijski bolesnici, navela je Macura.Macura je upozorila da bi se promenljivo vreme moglo odraziti na najosetljivije grupe, a to su respiratorni i hronični pacijenti, astmatičari i srčani bolesnici.Portparol Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, provetravanje prostorija u kojima se boravi, šetnje, uzimanje vode i vitamina i oprez u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track