BEOGRAD: 3 povređenih u udesima
Foto: Dragan Kadić

Hitna pomoć

BEOGRAD: 3 povređenih u udesima

Beograd -
Mladić (24) zadobio je potres mozga i posekotine u udesu u Cvijićevoj, motociklista (30) je zadobio povrede grudnog koša i kuka u padu u Mileševskoj, dok je muškarac (32) zadobio povrede potkolenice i grudnog koša u udsu u Žarkovačkoj ulici

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 24 godine u sudaru, koji se dogodio oko 21.30 časova na uglu ulica Jaše Prodanovića i Cvijićeve, zadobio je povredu glave, potres mozga, posekotine i ogrebotine lakta i šake, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 30 godina pao je sa motocikla oko 19.40 časova u Mileševskoj ulici i sa povredom grudnog koša i pod sumnjom da je zadobio prelom kuka prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Motociklista, muškarac, star oko 32 godine, u udesu oko 20.35 časova na uglu ulica Blagoja Parovića i Žarkovačke zadobio je ogrebotine potkolenice i povredu desne polovine grudnog koša. Posle zbrinjavanja na licu mesta, odbio je dalji lekarski tretman, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 111 intervencija od kojih 23 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 234 intervencije od kojih 83 na javnim mestima, precizirala je Macura.Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari i srčani, osobe sa glavoboljom i hipertenzijom, dodala je Macura.Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće i kišobrana, uzimanje doručka, vode, mlakih čajeva, meda i limuna, provetravanje prostorija u kojima se boravi i oprez u saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track