BEOGRAD: 6 osoba povređeno u 2 udesa
Foto: Dragan Kadić

Hitna pomoć

BEOGRAD: 6 osoba povređeno u 2 udesa

Beograd -
Četiri osobe su povređene u udesu, koji se dogodio u Bulevaru oslobođenja 29. Muškarac star oko 60 godina teže je povređen, jer je zadobio povredu glave, razderotinu čeonog dela glave, potres mozga, modricu i otok podlaktice i nagnječenje grudnog koša

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima je šest osoba povređeno od kojih jedna teže, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Četiri osobe su povređene u udesu, koji se dogodio oko 19.45 časova, u Bulevaru oslobođenja 29, rekla je Macura. Muškarac star oko 60 godina teže je povređen, jer je zadobio povredu glave, razderotinu čeonog dela glave, potres mozga, modricu i otok podlaktice i nagnječenje grudnog koša, istakla je Macura. Žena, stara oko 55 godina, zadobila je povredu desnog ručnog zgloba, a ženska osoba, stara oko 54 godine, zadobila je povredu glave, navela je portparol Hitne pomoći .Muškarac star oko 78 godina zadobio je povredu grudnog koša, rekla je Macura dodala da su povređeni prevezeni u Urgentni centar.

Dve osobe zadobile su lakše ortopedske povrede u udesu oko 20 časova na Brankovom mostu, a prevezene su u Urgentni centar, istakla je Macura.

Macura je dodala da su dve lekarske ekipe dežurale i na manifestaciji "Bir fest" na Ušću.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 107 intervencija od kojih 22 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćale osobe sa hipertenzijom, srčani bolesnici i astmatičari, precizirala je Macura. Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje adekvatne odeće, uzimanje tečnosti, osvežavajućih napitaka, voća i povrća i blagovremeni polazak na posao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track