BEOGRAD: 7 osoba povređeno u udesima
Foto: Dragan Kadić

Hitna pomoć

BEOGRAD: 7 osoba povređeno u udesima

Beograd -
Svi povređeni su medicinski zbrinuti i niko od njih nije životno ugrožen

BEOGRAD - Tokom noći i jutra u Beogradu se dogodilo sedam saobraćajnih udesa u kojima je sedam osoba povređeno, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dve osobe su povređene u udesu, koji se dogodio jutros oko 06.30 časova na Rakovačkom putu i prevezene su u Urgentni centar, rekla je Macura.

U udesu, koji se dogodio oko 01.05 časova u Radničkoj ulici, povređene su, takođe, dve osobe, istakla je portparol Hitne pomoći. Žena stara 30 godina, vozač, zadobila je povrede glave i obe potkolenice i bolove u vratu i u slabinskom delu leđa, a prevezena je u Urgentni centar. Muškarac star 37 godina odbio bolnički tretman, dodala je Macura.

Mladić star oko 24 godine, motociklista, u udesu oko 20.50 časova u Makedonskoj ulici zadobio je povredu grudnog koša i desne natkolenice, a prevezen je u Urgentni centar, kazala je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star 25 godina, vozač, u udesu oko 20.35 časova na uglu ulica Tošin Bunar i Studentska zadobio je istegnuće vrata, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac 44 godine oko 05.35 časova na mostu "Gazela", na izlazu ka Savskoj ulici, zadobio je povredu grudnog koša, ali je odbio prevoz u bolnicu, navela je Macura.

Saobraćajni udes se dogodio i oko 19.15 časova na Smederevskom putu, ali muškarac star oko 30 godina, vozač, tom prilikom nije zadobio povrede, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitnoj pomoći je javljeno da se dogodio i saobraćajni udes u Oplenačkoj ulici, ali lekari na licu mesta nisu nikoga zatekli, dodala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 105 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 253 intervencija od kojih 56 na javnim mestima, precizirala je Macura.Lekarima su se, prema njenim rečima, obraćale sve vrste hroničnih bolesnika.Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje adekvatne odeće i kišobrana, uzimanje toplih napitaka, vitamina i provetravanje prostorija u kojima se boravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track