BEOGRAD: Naselje Stepa Stepanović dobilo autobusku liniju

Linija 49

BEOGRAD: Naselje Stepa Stepanović dobilo autobusku liniju

Beograd -
Šest autobusa na liniji 49, koja je od danas produžena, saobraćaće od okretnice na Banovom brdu do naselja Stepa Stepanović, umesto do Banjice kao do sada. Autobusi će radnim danima ići na 13 do 14 minuta, a vikendom na 17 do 18 minuta

BEOGRAD - Autobuska linija broj 49 od danas saobraća kroz naselje Stepa Stepanović, a gradski menadžer Goran Vesić je poručio da su tako nadležni ispunili potrebe i zahteve građana i da će nastaviti sa takvom praksom.

Šest autobusa na liniji 49, koja je od danas produžena, saobraćaće od okretnice na Banovom brdu do naselja Stepa Stepanović, umesto do Banjice kao do sada. Autobusi će radnim danima ići na 13 do 14 minuta, a vikendom na 17 do 18 minuta.

Vesić, koji se provozao linijom 49 do naselja Stepa Stepanović, rekao je da su građani tog dela grada tražili da bude uvedena linija koja će saobraćati kroz naselje, kako ne bi morali dugo da pešače do prvog prevoza.

"Kada smo se sastali sa građanima naselja, još dok je postojao Privremeni organ, tražili su nam da se uvede autobuska linija koja do sada nije ulazila u naselje, pa su pešačili do kilometar do prvog autobusa, a to je posebno teško kada su zima ili kiša", rekao je Vesić novinarima.

Nadležni su zbog toga, istakao je on, produžili liniju 49 koja sada ulazi u naselje, pa će građani "Stepe" moći ispred kuća da imaju autobuski prevoz koji će ih voziti prema gradu.

Vesić je istakao da su autobusi na liniji 49 već jutros bili puni, što pokazuje da je odluka da se ta linija produži bila dobra.

"I dalje ćemo se truditi da izlazimo u susret građanima", naglasio je Vesić i podsetio da je pre šest meseci produžena linija koja vodi ka naselju Radiofar, te da će biti produžene i neke linije na opštini Čukarica, što su građani tražili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track