BEOGRAD: Radnici blokirali železničku stanicu
Foto: Nemanja Pancic

Nega kola

BEOGRAD: Radnici blokirali železničku stanicu

Beograd -
Vozovi iz sistema beogradske gradske železnice "BG voz" jutros ne saobraćaju, jer su radnici beogradskog preduzeća "Nega kola" tokom noći blokirali pojedine pruge i objekte u železničkom čvoru Beograda

BEOGRAD - Radnici preduzeća "Nega kola" blokirali su deo železničke stanice u Beogradu, pa je onemogućen dolazak i polazak vozova. Od jutros ne saobraća ni "BG voz".

Vozovi iz sistema beogradske gradske železnice "BG voz" jutros ne saobraćaju, jer su radnici beogradskog preduzeća "Nega kola" tokom noći blokirali pojedine pruge i objekte u železničkom čvoru Beograda.

"Železnice Srbije" saopštavaju da su radnici blokirali depo za elektromotorne garniture u Zemunu i tako onemogućili da garniture "BG voza" i "Beovoza" krenu iz garaže i uključe se u saobraćaj.

Radnici "Nege kola" blokirali su i tzv. "Južnu ploču" na železničkoj stanici Beograd, zbog čega je trenutno onemogućen polazak i dolazak vozova u stanicu.

Stručne službe srpskih železnica saobraćaj vozova u Beogradu organizuju operativnim putem, u skladu sa mogućnostima, navodi se u saopštenju.

Preduzeće "Nega kola" je državno preduzeće čiji je osnivač Vlada Srbije. Do 2005. godine "Nega kola" je bila zavisno preduzeće srpskih železnica, kada su osnivačka prava preneta na Vladu Republike Srbije.

"Železnice Srbije" imaju poslovne odnose sa "Negom kola" koja uglavnom obavlja pranje i čišćenje vagona, navodi se u saopštenju.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track