BEOVOZ I BG VOZ NE SAOBRAĆAJU: Linija 73 pojačana zbog blokade stanice
Foto: Nebojša Mandić

Radnici blokirali

BEOVOZ I BG VOZ NE SAOBRAĆAJU: Linija 73 pojačana zbog blokade stanice

Beograd -
Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović izjavio je da je Grad Beograd odmah reagovao i još juče u sedam ujutru linija 73 je pojačana

BEOGRAD - Grad Beograd pojačao je liniju 73 sa dva vozila kako sugrađani koji koriste "BG voz" ne bi trpeli zbog blokade železničke stanice Beograd i depoa u Zemunu, koju već drugi dan organizuju radnici preduzeća "Nega kola".

Iz tog razloga ni danas ne saobraćaju vozovi iz sistema beogradske gradske železnice "BG voz", kao ni „Beovoz". Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović izjavio je da je Grad Beograd odmah reagovao i još juče u sedam ujutru linija 73 je pojačana.

Od kada je krenuo štrajk, "BG voz” nije u funkciji na trasi prema Batajnici i prema gradu do Pančevačkog mosta, rekao je Mitrović, a preneo je Beoinfo.

"Direkcija za javni prevoz je u kontaktu sa vozačima i oni nam sugerišu ako negde treba da se ubaci dodatno vozilo, kako bi se sprečile gužve dok traje ovaj štrajk. I danas ćemo da dodamo još neko vozilo u popodnevnom špicu", istakao je Mitrović.On je dodao da grad radi sve kako bi građani koji koriste "BG voz” izbegli čekanje i gužve, ali ne mogu da utiču na štrajk.

Železnice Srbije ranije su saopštile da je i danas oko 35.000 Beograđana ostalo bez železničkog gradskog prevoza zbog blokade. Radnici "Nege kola" i danas su od 6.40 sati do 7.30 sati u potpunosti blokirali glavnu železničku stanicu Beograd. Zbog toga je međunarodni voz "Avala" iz Beograda za Prag u polasku kasnio 55 minuta, dok je voz iz Sofije u naš glavni grad stigao sa 45 minuta zakašnjenja. Vozovi u unutrašnjem saobraćaju kasnili su između 20 i 60 minuta.

U 7.30 sati glavna železnička stanica Beograd je odblokirana, tako da se sada putnički saobraćaj odvija redovno, ali još uvek uz izvesna zakašnjenja. Radnici preduzeća "Nega kola" nastavljaju sa blokadom koloseka na takozvanoj "Južnoj ploči" u stanici Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track