ČEKALI 50 GODINA: Selo Draževac dobilo pijaću vodu!
Foto: Shutterstock

Prioritet izgradnja vodovodne mreže

ČEKALI 50 GODINA: Selo Draževac dobilo pijaću vodu!

Beograd -
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je, da je u Draževcu je završeno pet kilometara vodovodne mreže i time su mestani tog mesta prvi put dobili gradsku pijaću vodu

OBRENOVAC - Meštani sela Draževac dobili su posle 50 godina gradsku pijaću vodu, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali poručio je danas da će u severnom delu Obrenovca pitanje vodosadbevanja biti rešeno u narednih nekoliko meseci.

Mali, koji je obišao Draževac kod Obrenovca i porodicu Stepanović koja je jedna od porodica koja je sada prvi put dobila vodu, rekao je da su rekonstrukcija, obnova i izgradnja nedostajuće vodovodne mreže prioriteti na kojima će gradska vlast nastaviti da radi.

Prema njegovim rečima, u Draževcu je završeno pet kilometara vodovodne mreže i time su mestani tog mesta prvi put dobili gradsku pijaću vodu.

"U narednih nekoliko meseci izgradićemo još nekoliko kilometara vodovodne mreže da bi ceo severni deo Obrenovca imao vodu i da bi svi građani imali priključak na gradski vodovod", rekao je Mali.

On je naglasio da nema razloga da rubne gradske opštine i ljudi koji ne žive u centru imaju lošije uslove za život.

Gradonačelnk je najavio da preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija u saradnji sa opštinama rade na tome da u narednih nekoliko godina u glavnom gradu bude rešen problem vodosnadbevanja.

On je najavio i da će sledeće godine početi obnova fabrike vode "Makiš 1".Meštanin Draževca Dejan Stepanović zahvalio se sto im je obezbeđena voda, navodeći da su do sada morali da je uzimaju iz bunara, a kada nestane da je dovoze cisternama.

"Veoma je korisno što smo dobili čistu pijaću vodu i više nećemo morati da koristimo ovu sa bunara", rekao je Stepanović.Obilasku sela Dražveca pisustvovao je i Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track