DO 31.OKTOBRA: Produžen rok za reprogram duga Infostanu!
Foto: Zorana Jevtić

Otplata na rate

DO 31.OKTOBRA: Produžen rok za reprogram duga Infostanu!

Beograd -
Veliki broj građana zainteresovan je da na taj način reši pitanje duga, zbog čega je doneta odluka da se prvobitni rok za podnošenje zahteva za reprogram duga produži i to za mesec dana

BEOGRAD - Rok za reprogram duga Infostanu produžen je do 31. oktobra, a time je zainteresovanim građanima omogućeno da dug otplate na rate, odlučilo je danas Gradsko veće grada Beograda

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, prema podacima JKP "Infostan" od kada je pokrenuta akcija za sklapanje Ugovora o reprogramu duga do danas, potpisano je više od 11.000 ugovora.

Veliki broj građana zainteresovan je da na taj način reši pitanje duga, zbog čega je doneta odluka da se prvobitni rok za podnošenje zahteva za reprogram duga produži i to za mesec dana.

V.d. direktor Infostana Dragiša Vujović rekao je da je cilj da se svim zainteresovanim građanima omogući da ostvare mogućnost reprograma i na taj način postanu redovne platiše.

"Zainteresovanost građana je velika i veoma smo zadovoljni odzivom. Međutim, iako smo uveli zakazivanje termina za sklapanje Ugovora o reprogramu duga, stvaraju se gužve jer građani obično čekaju poslednji dan", rekao je Vujović.

JKP Infostan se, rekao je Vujović, dodatno angažovalo i produžilo radno vreme filijala kako bi korisnici mogli i u poslepodnevnim satima da pristupe reprogramu.

Radno vreme filijala je svakog radnog dana od 7.30 do 19 časova i subotom od 7.30 do 15 sati.

Gradsko veće je prihvatilo preporuku Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine o potrebi sprovođenja mera kako bi se korisnicima komunalnih usluga koji se nalazi u sistemu objedinjene naplate omoućilo da sklope Ugovor o reprogramu duga.

Isto tako, javnim preduzećima je preporučeno da utvrde mere dodatne stimulacije za redovne platiše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track