DOČEKALI: Vojni put dobio asfalt posle 50 godina!
Foto: Tanjug

Naselje Altina

DOČEKALI: Vojni put dobio asfalt posle 50 godina!

Beograd -
Pre nekoliko meseci obećali smo da ćemo pokrenuti asfaltiranje i danas to obećanje ispunjavamo. Ovo je prvi put posle 50 godina da građani ovde dobijaju asfalt, rekao je gradonačelnik

BEOGRAD - U zemunskom naselju Altina danas su počeli radovi na asfaltiranju ulice Vojni put, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će prvi kilometar puta biti završen do kraja oktobra, dok će preostala četiri kilometra biti asfaltirana u naredne dve godine.

Mali, koji je prisustovao početku radova, rekao je novinarima da je nova politika gradske vlasti da i pored ekonomske krize pokušava da pomogne i olakša svakodnevni život ljudima, i da je početak radova u Altini samo jedan primer.

"Pre nekoliko meseci obećali smo da ćemo pokrenuti asfaltiranje i danas to obećanje ispunjavamo. Ovo je prvi put posle 50 godina da građani ovde dobijaju asfalt", rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je od početka u Beogradu asfaltirano 139 ulica, od čega samo u Zemunu 15, što delimično što potpuno.

"To je politika kojom ćemo nastaviti i sledeće godine, uređivaćemo trgove i parkove, uređivaćemo ulice, i gledaćemo da i pored teške finansijske situacije ispunimo ono što smo obećali i da pokažemo ljudima da svakodnevno brinemo o njima", poručio je Mali.

On je dodao je da je i u Rajićevoj ulici izraelski investitor počeo radove posle 10 godina i da očekuje da će krajem oktobra još jedna izraelska firma uskoro na Novom Beogradu početi sa izgrađnom 30.000 kvadrata poslovnog prostora.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da je pocectak radova danas primer dobre saradnje Beograda i opštine Zemun."Na ovome nećemo stati, prave se planovi, tako da ćemo i za narednu i za sledeće godine voditi računa o ravnomernom razvoju opštine i stvaranju uslova za normalan život u 21. veku", rekao je Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track