GALIJA U BEOGRADU: Rusi hodočasnici na putu od 7.000 kilometara
Foto: Facebook

Krenuli sa severa Rusije

GALIJA U BEOGRADU: Rusi hodočasnici na putu od 7.000 kilometara

Beograd -
Brod je ručno pravljen, u celini od drveta. Vesla i jedra su najvazniji pogon koji su koristili na ovom putovanju, međutim imaju i mali motor

Grupa alasa iz Rusije krenula je ovim brodom pre 4 godine na putovanje dugačko 7.000 kilometara! Za vikend su posetili Beograd de su se zadržali dva dana.Reč je o hodočasnicima koji su krenuli na dugo putovanje od severa Rusije... Išli su slivovima reka Volga i Dnjepar.

U jednom trenutku su preko Krima i Sevastopolja izašli na Crno More, odakle su preko Istambula došli do slivova reka koje su ih odvele do Beograda.

Brod je ručno pravljen, u celini od drveta. Vesla i jedra su najvazniji pogon koji su koristili na ovom putovanju, međutim imaju i mali motor, kao pomoć u određenim situacijama, ali kako su rekli - jako retko su ga koristili. Bave se drvenarijom, rezbarenjem... Prodaju svoje umetnine na putovanjima i tako se snalaze za novac, koji im i nije toliko potreban kako su sami rekli...

Na brodu je bilo desetak ljudi, raznih uzrasta.. Između ostalog, na ovom četvorogodišnjem putovanju rodila se i jedna devojčica. U nedelju su isplovili od Savskog pristaništa dalje ka Dunavu i svom sledećem odredištu. Želimo im srećan put i dobre, mirne vode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track