Gašić: Čišćenje svih 156 lokacija u Obrenovcu do kraja sledeće nedelje
Foto: Tanjug

Posle majskih poplava

Gašić: Čišćenje svih 156 lokacija u Obrenovcu do kraja sledeće nedelje

Beograd -
Ministar je naveo da je bilo mnogo prijava štete, a da štete zapravo nije bilo, jer su pojedinci pokušali da profitiraju na nedaći naroda

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će do kraja sledeće sedmice biti očišćeno svih 156 lokacija u Obrenovcu na kojima su u majskim poplavama srušene kuće i pomoćni objekti.

Gašić je naveo da je bilo mnogo prijava štete, a da štete zapravo nije bilo, jer su pojedinci pokušali da profitiraju na nedaći naroda misleći da će se stvari odvijati na način kako su se odvijale prilikom sanacije štete nakon zemljotresa i poplava u Kraljevu i Jaši Tomiću.

Problem je, prema Gašićevim rečima, i to što lokalne samouprave nisu imale dovoljan broj pravnika da bi mogle da odreaguju u ovoj situaciji. "Na ovaj transparentan način, sa jasnim zakonom kako i ko može da uživa ta sredstva i zahtevom da se podnesu dokazi, komisijama i revizorima, oni kojima je to najpotrebnije dobiće novac", rekao je Gašić.

On je priznao da pojedina domaćinstva, s obrzirom na štetu koju su pretrpela, nisu dobila dovoljno, ali i istakao da država u ovom trenutku ne može da izdvoji više.Gašić je na kraju poručio da je Vlada Srbije odgovorna i da neće dozvoliti da iko ko je postradao u poplavama dočeka zimu van svoje kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track