Gašić: Naselje kao Stepa i u Zemunu
Foto: Tanjug

Dodeljeno 39 stanova

Gašić: Naselje kao Stepa i u Zemunu

Beograd -
Koliko će tu stanova biti, zavisi od procene republičke Uprave prihoda i niza drugih činilaca, rekao je ministar odbrane posle podele ključeva 39 stanova pripadnicima vojske

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da bi u Zemunu moglo da se izgradi naselje poput "Stepa Stepanović" na Voždovcu, gde je, zamenom vojne imovine, izgrađeno 4.500 stanova na mestu bivše kasarne.

"Koliko će tu stanova biti, zavisi od procene republičke Uprave prihoda i niza drugih činilaca", rekao je Gašić posle podele ključeva 39 stanova pripadnicima vojske, odgovarajući na pitanje šta je sa izgradnjom 10.000 jeftinih stanova, koju je najavio premijer Aleksandar Vučić.

Gašić je izjavio da je sa Građevinskom direkcijom Srbije već razgovarao o lokaciji u Zemunu, gde bi moglo da se izgradi naselje, kao što je učinjeno na Voždovcu. Predstoji rešavanje imovinsko-pravnih odnosa vezanih za vojne nepokretnosti u više gradova, kako bi mogle što pre da se podele penzionisanim i aktivnim vojnim licima.

Rešavamo imovinsko-pravne i ugovorne odnose u Nišu, potpisane pre dve godine, a ništa se nije pokrenulo. Očekujem i završetak proceduralnih formalnosti u Vranju, Pirotu i Novom Sadu, rekao je Gašić. On je naveo da je od jula 2012. godine Ministarstvo odbrane podelilo 1.081 stan, ne računajući stanove koji se dodeljuju preko Fonda Socijalnog osiguranja vojnih osiguranika i subvencionisanih stambenih kredita.

Osnovnim ugovorom sa Građevinskom direkcijom Srbije, Ministarstvu odbrane pripala su 723 stana u naselju "Stepa Stepanović". Na ime naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i poslovnog i garažnog prostora u tom naselju pribavljeno je još 56 stanova.U tom su naselju pripadnicima sistema odbrane, aktivnim i penzionisanim, podeljeni ključevi 682 stana.

Za ustupljenu lokaciju kasarne na Voždovcu je Ministarstvo odbrane dobilo i još 153 useljiva stana u Nišu, Čačku, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Prijepolju i Vranju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track