GENERALNA PROBA: Pogledajte paradu Vojske Srbije! (VIDEO)
Foto: Tanjug

Migovi, tenkovi, transporteri

GENERALNA PROBA: Pogledajte paradu Vojske Srbije! (VIDEO)

Beograd -
Reporter Kurira danas je prisustvovao probi Vojske Srbije na kojoj je prikazana tehnika svih vidova srpskih oružanih snaga
1 / 11 Foto: KURIR

BEOGRAD - Sve je spremno za veliku vojnu paradu!

Reporter Kurira danas je prisustvovao probi Vojske Srbije na kojoj je prikazana tehnika iz svih vidova srpskih oružanih snaga. Na paradi koja će biti upriličena povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda 16. oktobra, s početkom u 15.30 sati, biće prikazane jedinice pešadije, protivvazdušne odbrane, oklopne jedinice, i deo nove tehnike VS. Tokom trajanja parade, vojni konvoj će preletati avioni i helikopteri Vojske Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=iQs-a_nEqd4

Građani će paradu moći da posmatraju iz Bulevara Nikole Tesle sa dunavske strane, kao i sa Kalemegdana. Posetioci koji će paradu posmatrati iz Bulevara Nikole Tesle trebalo bi da dođu najkasnije do 14 sati, a kretanje u širem rejonu Ušća gde će se parada održati neće biti moguće od 15 sati.Mesta ulaska za građane su: raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i ulice Ušće u blizini Tržnog centra Ušće, kao i raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta iz pravca hotela Jugoslavija.

http://www.youtube.com/watch?v=9gEoffff0LM

U Bulevaru Nikole Tesle, od Bulevara Mihajla Pupina do Džona Kenedija, takođe će biti izmenjen saobraćaj.Sve linije koje saobraćaju ovom trasom ići će alternativnim pravcima i koristiće stajališta u Bulevaru Mihajla Pupina.

Mesta ulaska za građane su:1. prilaz sa Brankovog mosta i iz pravca TC Ušće: u blizini TC Ušće, raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i ulice Ušće,2. prilaz iz pravca hotela Jugoslavija i Trešnjinog cveta: raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta.Molimo posetioce koji budu dolazili na paradu da ne nose rančeve, torbe, oružje ili šiljate predmete.U zonama gde će biti posetioci obezbeđene su cisterne sa vodom, a dežuraće i kola Hitne pomoći. Takođe, na dva bočna prilaza biće postavljene i dve poljske bolnice.

Za goste i zvanice koji dolaze sa pozivnicom, prilaz je iz Bulevara Mihajla Pupina na istočni ulaz Palate Srbija. Preporučuje se dolazak najkasnije do 15 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track