GORAN VESIĆ: Grad prvi put popisuje svoju imovinu, nepotrebno će biti prodato!

Smanjenje deficita u budžeta

GORAN VESIĆ: Grad prvi put popisuje svoju imovinu, nepotrebno će biti prodato!

Beograd -
Prema njegovim rečima, Beograd je, između ostalog, vlasnik jedne vile na Bledu, dva odmarališta na Hvaru, nekoliko objekata u Ljigu i na planinama Srbije, kao i mnogo sličnih objekata na prostoru bivše Jugoslavije

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da beogradska uprava sada prvi put popisuje svoju imovinu i da će nepotrebne nekretnine biti prodate kako bi se smanjio budžetski deficit.

"To je veoma važno da bi ono što je potrebno i ostalo vlasništvo grada. Ono što nije potrebno, poput mnogobrojnih stanova, poslovnog prostora, pa čak i zgrada, biće prodato", naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, Beograd je, između ostalog, vlasnik jedne vile na Bledu, dva odmarališta na Hvaru, nekoliko objekata u Ljigu i na planinama Srbije, kao i mnogo sličnih objekata na prostoru bivše Jugoslavije.

Gradski menadžer je dodao da je prodaja nepotrebne imovine jedan od načina da se smanji nasleđeni deficit u gradskom budžetu.

Vesić je naveo da će, pored velikih infrastrukturnih radova ključnih za funkcionisanje grada, prioritet u narednom periodu biti i sređivanje kompletnog izgleda Beograda.

"Zajedno sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture priprema se akcija kako bi se za više od 80 fasada koje su pod zaštitom države uradili projekti za obnovu.

Početkom septembra objavićemo oglas u kojem ćemo pozvati donatore da pomognu u obnavljanju prvih deset fasada", najavio je gradski menadžer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track