GRAD KUPUJE ZGRADU: Novi vrtić za mališane u Zemun polju i Batajnici
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Otvara se dogodine

GRAD KUPUJE ZGRADU: Novi vrtić za mališane u Zemun polju i Batajnici

Beograd -
Grad Beograd će kupiti jedan objekat koji je vlasništvo Elektronske industrije Niš kako bi ga adaptirao i sredio za jedan od vrtića, koji će na neki način rešiti probleme u Zemun polju i Batajnici, rekao je gradonačelnik Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Siniša Mali najavio je danas da će Grad Beograd kupiti objekat koji je vlasništvo Elektronske industrije Niš, a koji će nakon adaptacije, biti pretvoren u vrtić koji bi trebalo da vodi ka rešavanju problema nedostajućih mesta u obdaništima u Zemun polju i Batajnici.

Mali je precizirao da će ugovor sa Holding korporacijom "Elektronske industrije" a.d. Niš, o kupovini nepokretnosti koja je pripadala toj kompaniji, biti potpisan danas.

"Grad Beograd će kupiti jedan objekat koji je vlasništvo Elektronske industrije Niš kako bi ga adaptirao i sredio za jedan od vrtića, koji će na neki način rešiti probleme u Zemun polju i Batajnici", rekao je Mali.

Kako je dodao, vrtić će biti adaptiran i završen tokom 2015. godine, a moći će da primi više od 300 mališana, što je još jedan od koraka koji nadležni čine kako bi rešili hroničan problem nedostatka prostora u vrtićima.Gradonačelnik je podsetio da u Beogradu nedostaje između 3.000 do 4.000 mesta u vrtićima, te da Grad radi sa opštinama na kojima postoji problem nedostatka mesta, kako bi se to pitanje rešilo.

Problem mesta u vrtićima biće rešavan, kako je dodao, izgradnjom novih objekata, ali i kupovinom i adaptacijom postojećih.

"S tim aktivnostima ćemo nastaviti i gledaćemo da u sledećih godinu, godinu i po dana, rešimo problem nedostatka prostora u vrtićima u Beogradu", rekao je Mali i za sledeću godinu najavio otvaranje nekoliko vrtića.Predstavnici Grada i "Elektronske industrije Niš" potpisaće ugovor o kupovini objekta kombinovane dečje ustanove na Batajničkom drumu 23, u kompleksu "Elektronske industrije" u Zemunu.

Na taj način biće stvoreni uslovi da se objekat, površine 2.160 kvadratnih metara, koji je 1995. godine zatvoren i nikad više nije korišćen za potrebe predškolske ustanove, vrati prvobitnoj nameni.Agencija za investicije i stanovanje je zaključila ugovor o izvođenju radova na sanaciji i adaptaciji tog objekta kako bi se vratio u funkciju.

Radovi su u toku i planirano je da vrtić počne sa radom 2015. godine. Osim soba za smeštaj dece, objekat ima višenamensku salu, prihvatnu kuhinju i perionicu, kao i prostorije uprave, a tim vrtićem biće rešen problem nedostajućih kapaciteta PU "DR Sima Milošević" u naseljima Zemun polje i Batajnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track