IL SI TEGLA IL SI KEGLA: Takmičenje u pripremanju ajvara u nedelju u Beogradu
Foto: Shutterstock

Po tradicinalnim receptima

IL SI TEGLA IL SI KEGLA: Takmičenje u pripremanju ajvara u nedelju u Beogradu

Beograd -
Organizatori su najavili da je velika bina osmišljena da izgleda kao kuhinja pod otovorenim nebom u kojoj će biti pripremani razni specijaliteti sa ajvarom, a koje će posetioci moći da probaju

BEOGRAD - Nesvakidašnje takmičenje u pripremanju ajvara "Izađi mi na teglu" biće održano u nedelju 12. oktobra na Adi Ciganliji.

Karavan manifestacija u srpsku prestonicu stiže nakon obilaska 20 gradova u Srbiji, gde će biti održano finalno takmičenje u pravljenju prestižnog srpskog specijaliteta - ajvara, po tradicionalnim receptima.

Organizatori su najavili da je velika bina osmišljena da izgleda kao kuhinja pod otovorenim nebom u kojoj će biti pripremani razni specijaliteti sa ajvarom, a koje će posetioci moći da probaju, saopštila je Turistička organizacija Beograda.

Planiran je i program za decu pod nazivom "Teglanje bez granica" u okviru koga će ključne discipline biti "Il si tegla il si kegla", "Ko se tegla taj se voli", a najavljena je i edukatvna dečija predstava o zdravoj ishrani i očuvanju životne sredine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track