VATRA NIOTKUD: Izgoreli kafići na Adi Ciganliji
Foto: Damir Dervisagic

Incident

VATRA NIOTKUD: Izgoreli kafići na Adi Ciganliji

Beograd -
Prema nezvaničnim informacijama ožar je najpre izbio u kafiću "Sirano", a potom se proširio i na objekat "Mulen Ruž"

BEOGRAD - Kafići "Sirano" i "Mulen Ruž", koji se nalaze nedaleko od bandžija na Adi Ciganliji, izgoreli su u požaru koji je izbio oko 19 sati. Srećom, povređenih nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Nezvanično, vatra je buknula u "Siranu" i brzo se proširila na susedni "Mulen Ruž", čemu je značajno doprineo i jak vetar, zbog čega je plamen zahvatio i drveće.

- Izašao sam oko 18 sati iz "Sirana" i odbacio oca na Novi Beograd, kada su mi sat kasnije iz susednog kafića javili da mi gori lokal. Odmah sam se vratio, ali je već sve bilo uništeno, sve mi je izgorelo. Inače, večeras sam trebao da noćim na spratu kafića - kroz suze je za Kurir ispričao vlasnik "Sirana".

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Kako saznajemo, požar je prijavljen oko 19 sati, a gasilo ga je 25 vatrogasaca sa osam vozila, koji su sprečili širenje vatrene stihije. Prema rečima očevidaca, vatra je buknula u delu kod šanka, dok su drugi ispričali da se plamen prvo video kod tuševa iza kafića.

- Uplašili smo se, jer je vatra bukvalno gutala sve pred sobom i išla je ka nama, pa smo crevima prskali objekati i kvasili ga kako ga plamen ne bi uhvatio - ispričao je radnik kafića koji se nalazi u neposrednoj blizini "Sirana".

Kako je za Kurir izjavio Dragan Konjević iz vatrogasno-spasilačke brigade "Beograd", uzrok požara zasad nije poznat i biće utvrđen istragom.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

- Mi smo na lice mesta stigli za desetak minuta, ali su oba kafića već bila u plamenu. Uspeli smo da ugasimo vatru i sprečimo širenje plamena. Što je najvažnije, niko nije povređen. Tri ekipe će ostati da dežuraju tokom noći - rekao je Konjević.

(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track