JOVIČIĆ ODGOVORIO DS: GSP nije lopovski sistem već žila kucavica Beograda!
Foto: Fonet

Loš ugovor

JOVIČIĆ ODGOVORIO DS: GSP nije lopovski sistem već žila kucavica Beograda!

Beograd -
Ugovor sa kumovskom firmom koja uzima 8,5 odsto za određenu uslugu, a ne vrši tu uslugu na odgovarajući način, pri čemu grad vanugovorno plaća toj firmi dodatno i za kontrolore, za mene je i juče i danas i sutra lopovski sistem i to nemam problem da kažem, rekao je Jovičić

BEOGRAD - Šef odbornika SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić rekao je danas, povodom izjave predsednika Gradskog odbora DS Balše Božovića, da GSP "Beograd" nije i ne može da bude "lopovski sistem", već je to preduzeće žila kucavica grada.

Božović je ranije danas izjavio da je Jovičić lično pozivao da građani ne plaćaju kartu u GSP-u i da je šef naprednjaka u gradskoj skupštini to preduzeće nazivao lopovskim sistemom.

Jovičić je u saopštenju ocenio da nije krivica nove gradske vlasti što je prethodna vlast zaključivala štetne ugovore, u kojima se, kako je reako, prevashodno vodilo računa "o interesima Vama bliskih firmi, a ne interesima grada".

"Ugovor sa kumovskom firmom koja uzima 8,5 odsto za određenu uslugu, a ne vrši tu uslugu na odgovarajući način, pri čemu grad vanugovorno plaća toj firmi dodatno i za kontrolore, za mene je i juče i danas i sutra "lopovski sistem" i to nemam problem da kažem", rekao je Jovičić, inače potpredsednik Izvršnog odbora SNS.

Kako je Jovičić rekao, postoji izlaz, a to su "raskidi ugovora i skupi sudski sporovi, koji Vaše loše ugovore mogu samo da pretvore u katastrofalne po grad".

"Podsetio bih gospodina Jovičića da je GSP nazivao lopovskim sistemom i obećavao da će se plaćanje karata u javnom prevozu ukinuti kada Beograd postane slobodan. Godinu dana nakon što su, kako kažu, oslobodili Beograd, situacija u GSP je blago rečeno katastrofalna", naveo je ranije danas Božović u izjavi medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track