(VIDEO) KOLAPS U CENTRU GRADA: 500 studenata blokiralo saobraćaj!
Foto: Twitter

Studentski protest 2014

(VIDEO) KOLAPS U CENTRU GRADA: 500 studenata blokiralo saobraćaj!

Beograd -
Studenti su krenuli od Terazija zbog čega je bila blokirana jedna strana kolovoza do hotela "Moskva". Studenti su sa Terazija skrenuli ka Skupštini Srbije Trgom Nikole Pašića, zbog čega je u tom delu grada zaustavljen saobraćaj
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Oko 500 studenata Beogradskog univerziteta blokiralo je ulice u centru Beograda protestujuću zbog izmena Zakona o visokom obrazovanju.

Studenti su krenuli od Terazija zbog čega je bila blokirana jedna strana kolovoza do hotela "Moskva". Studenti su sa Terazija skrenuli ka Skupštini Srbije Trgom Nikole Pašića, zbog čega je u tom delu grada zaustavljen saobraćaj.

Deo studenata Filozofskog fakulteta, okupljenih pod imenom “Studentski protest 2014.”, protestovao je danas na platou ispred ovog fakulteta, zahtevajući prekid naplaćivanja prijavljivanja godine studentima sa preko 60 bodova; vraćanje budžetski finansirane produžene godine za sve studente koji su na budžetu upisali četvrtu godinu; besplatnu prvu ispitnu prijavu (i naplaćivanje druge po ceni od 100 dinara); da studenti iz 2006. godine nastave da studiraju po statutu iz te godine.

Kako je tekao protest i blokada saobraćaja u centru Beograda možete pogledati na snimku ADRIA MEDIA TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track