LEDARA U DOMU ZDRAVLJA: Zaposlenima naređeno da sami kupe grejalice!
Foto: Dado Djilas

Od zime cvokoću i lekari i pacijenti

LEDARA U DOMU ZDRAVLJA: Zaposlenima naređeno da sami kupe grejalice!

Beograd -
U Domu zdravlja Rakovica radnicima rečeno da moraju da plate nova grejna tela jer zbog kvara na kotlu do proleća nema grejanja

BEOGRAD - Svim zaposlenima koji ne žele da se smrzavaju preporučujemo da od svojih para kupe grejalicu ili radijator, a kad prođe grejna sezona, mogu ih odneti kući.Ovo je juče saopšteno radnicima Doma zdravlja Rakovica u Beogradu, koji zbog ogromnog kvara na centralnom kotlu nemaju grejanje, iako je temperatura sve niža. Negodovanje radnikaKako stvari stoje, neće biti moguće izvršiti popravku do proleća jer košta mnogo. Dve medicinske sestre koje su želele da ostanu anonimne kažu da se smrzavaju i zaposleni i pacijenti.- Ko nabavi grejalicu, može da se greje, ko ne nabavi, smrznuće se. Pacijenti ne skidaju jakne, a u hodnicima ih greje samo gužva jer su radijatori ledeni. Jutros nam je rečeno da je napravljen dogovor s jednom prodavnicom tehnike i da se svi zaposleni koji pristanu da kupe grejalicu o svom trošku jave kako bi dobili popust. Pošto su neki negodovali što iz svog džepa to treba da plate, doslovce nam je rečeno: „Vi kupite nove grejalice, koje ćete odneti kući, a stare koje imate donesite ovde na posao“ - pričaju one u neverici.U Domu zdravlja Rakovica uverili smo se da ne radi grejanje, a zaposleni u direktorkinom kabinetu nezvanično su nam rekli da radnici nisu prisiljeni da sami kupuju grejalice:Čeka se plata- Istina je da problem sa grejanjem imamo još od proleća, kad se pokvario kotao. Onaj ko može, donese svoju grejalicu, ali nikome nije naređeno da mora da je kupi. Jesmo napravili dogovor s jednom prodavnicom tehnike za nabavku radijatora, ali to će platiti Dom zdravlja od svojih sredstava, a ne zaposleni.Međutim, medicinska sestra koja nam je ovo prijavila ističe:- Pozvala sam prodavnicu i raspitala se o radijatorima, i rekli su mi da im je iz Doma zdravlja najavljeno plaćanje u ponedeljak, kada zaposleni dobiju platu.

Jakne se ne skidaju... Jedna od Ordinacija
Jakne se ne skidaju... Jedna od Ordinacija

Nije htela pred novinareDIREKTORKA IZBEGLA RAZGOVORDirektorka Doma zdravlja dr Dobrila Vasić juče nije želela da razgovara s nama. Prvo smo je pozvali telefonom i rekla nam je da će nam se javiti nakon kolegijuma. Pošto se to nije desilo, otišli smo do njene kancelarije.- Direktorka je na važnom sastanku i rekla je da ne može da ga prekida - kratko nam je saopštila sekretarica:- Svaki razgovor prvo mora da se zakaže jer je ona u velikom poslu i gužvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track