Mali na početku školske godine u OŠ Jefimija
Foto: Tanjug

Poseta Obrenovcu

Mali na početku školske godine u OŠ Jefimija

Beograd -
Ovo je najlepša škola u kojoj sam bio u Beogradu. Nema grafita, škrabotina po zidovima i nadam se da će tako i ostati, naveo je gradonačelnik Beograda
1 / 6 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas početku školske godine u renoviranoj Osnovnoj školi "Jefimija" u Obrenovcu koja je bila oštećena u majskim poplavama i đacima poželeo uspešno školovanje, a prvacima prvi dan škole i da budu sve bolji i bolji.

Mali je novinarima nakon svečane priredbe povodom početka školske godine rekao da je za grad Beograd veoma bitno da su sve škole spremno dočekale početak školske godine, a u tom kontekstu je podsetio da će danas biti otvorena osnovna škola "Danilo Kiš" u naselju Stepa Stepanović što će biti 202. škola u gradu.

Govoreći o školi "Jefimija", Mali je rekao da je ponosan što ona izgleda odlično, posle mesec i po dana radova na renoviranju tokom kojih su stvoreni uslovi da svi đaci među kojima 115 prvaka imaju sve uslove za rad.

Gradonačelnik je istakao da je škola potpuno okrečena, da je sređena fiskulturna sala, izgrađeno košarkaško igralište odnosno da je obezbeđeno orkuženje da se učenici uspešno školuju i budu dobri đaci.

"Ovo je najlepša škola u kojoj sam bio u Beogradu. Nema grafita, škrabotina po zidovima i nadam se da će tako i ostati", rekao je Mali dodajući da su posle poplava đaci sa roditeljima čistili objekat kako bi bio spreman za početak školske godine.

Govoreći o ostalim Osnovnim školama u Obrenovcu, Mali je rekao da u zavisnosti od početka radova, oni traju između 45 i 60 dana, te da će do 15. oktobra sve OŠ u Obrenovcu biti renovirane.Do tada, kako je dodao, nastava će se odvijati u smenama i na višim spratovima.

"Bitno je da ih sredimo što pre, ali treba da budemo strpljivi jer ako će svaka škola izgledati kao Jefimija, vredi čekati", rekao je Mali.Kada je reč o obrenovačkoj Gimnaziji, Mali je rekao da je ona najviše oštećena i da je potrebno najviše sredstava i vremena da se radovi završe, pa se njihov kraj može očekivati za do godinu dana.Obraćajući se prvacima, gradonačelnik ih je posavetovao da budu dobri đaci, da slušaju učitelje i roditelje, rade domaće zadatke i bave se sportom.

"Ovo su vam najsrećniji dani u životu. Želim vam da se ovde družite i budete najbolji đaci na svetu", naveo je gradonačelnik.Direktor škole Dragan Jovanović zahvalio se na svemu što je urađeno da škola ponovo zaživi i počne sa radom u potpunosti.Priredbi je prisustvovao i direktor EKO Srbija a.d. Goran Dejanović, s obzirom da je ta firma dala 6 miliona dinara za rekonstrukciju objekta.

Dejanović je đacima poželeo da uživaju u drugarstvu, detinjstvu, učenju...OŠ "Jefimija" je oštećena u majskim poplavama i bila je prihvatni centar, a tokom rekonstrukcije okrečena je unutrašnjost škole, zamenjen parket u fiskulturnoj sali, izgrađeno košarkaško igralište u dvorištu škole.Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Miroslav Čučković i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović.

Mali je obišao i novoizgrađeni košarkaši teren gde se oprobao u tom sportu, a društvo mu je pravila košarkašica Nataša Kovačević koja je prošle godine doživela tešku saobraćajnu nesreću zbog čega su lekari morali da joj amputiraju levu nogu ispod kolena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track