MALI ODGOVORIO DS: Ne postoji tajni ugovor o Beogradu na vodi!
Foto: Tanjug

Aktuelna gradska vlast sposobnija od prethodne

MALI ODGOVORIO DS: Ne postoji tajni ugovor o Beogradu na vodi!

Beograd -
Ne mogu da se setim da je DS za 13 godina našla 2,7 evra za rekonstrukciju nekog važnog spomenika za Beograda kao što je to zgrada Stare zadruge, rekao je Mali i dodao da je aktuelna gradska vlast uspela da nađe investitora koji je donirao 2,7 miliona evra i Beogradu i Srbiji poklonio zgradu koja je propadala

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da ne postoje nikakvi tajni ugovori u vezi Projekta Beograd na vodi te da postoji Ugovor o donaciji od 2,7 miliona evra koju je partner iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dao za rekonstrukciju zgrade Beogradske zadruge.

Mali je na vanrednoj konferenciji za novinare, sazvane povodom saopštenja DS u kojem se tvrdi da je Projekat Beograd na vodi "dragulj u kruni burazerske ekonomije", rekao da ne zna iz kog razloga neko daje takva saopštenja.

"Ne mogu da se setim da je DS za 13 godina našla 2,7 evra za rekonstrukciju nekog važnog spomenika za Beograda kao što je to zgrada Stare zadruge", rekao je Mali.

On je dodao da je aktuelna gradska vlast uspela da nađe investitora koji je donirao 2,7 miliona evra i Beogradu i Srbiji poklonio zgradu koja je propadala prethodnih decenija, a koja sada izgleda prelepo i svedoči o tradiciji i istoriji.

"Šta je problem, što smo našli donatora koj je dao 2,7 miliona evra, a oni nisu našli ni donatora za 2, 7 evra", pitao je Mali i dodao da posebno iritira što "neko piše saopštenja dok letuje u Istri", navodeći da je reč o lideru DS Bojanu Pajtiću.

Mali razloge u takvim saopštenjima vidi u tome što je, kako je naglasio, aktuelna vlast sposobnija od prethodne da veliki projekat o spuštanju Beograda na Savu, o kojem maštaju generaracije Beograđana, i realizuje.

On je podvukao da ne postoji ništa tajno u vezi Beograda na vodi dodajući da su izmene Generalnog urbaništičkog plana date na javni uvid i da će to biti učinjeno i sa Projektnim planom od prve polovine septembra.

Gradonačelnik Beograda je rekao da je sve što gradska vlast radi javno i po zakonu, te da se planovi usvajaju na Skupštini grada podsetivši da sve stranke imaju odbornike u toj instituciji.

"Šta je tu tajno, ako neko ima problem sa tim ne znam šta da vam kažem", rekao je on.Upitan da prokomentariše tvrdnju DS da nema garancija druge strane da će investicija biti realizovana, Mali je naveo da ne vidi razlog zašto bi neko uložio više miliona evra da projekat ne bude ralizovan.

On je u tom konetktsu naveo da je osim za rekonsturkciju Geozavoda, investitor uložio novac i u Master plan Beograda na vodi i ponovio da ne vidi da iko može da kaže da taj projekat neće biti realizovan.

Mali je dodao daa je do danas uklonjeno 14 objekata na prostoru gde će se graditi Beograd na vodi i da su u toku poslovi na rešavanju imovinsko pravnih odnosa.

Ističući da ne postoji ništa tajno u vezi Beograda na vodi, Mali je rekao da su izmene Generalnog urbaništičkog plana date na javni uvid, te da će to biti učinjeno i sa Projektnim planom od prve polovine septembra.Gradonačelnik Beograda je rekao da je sve što gradska vlast radi javno i po zakonu, te da se planovi usvajaju na Skupštini grada u kojoj sve stranke imaju odbornike.

"Šta je tu tajno? Ako neko ima problem sa tim ne znam šta da vam kažem. Možda je problem što nismo obezbedili 27 miliona evra, ali mi smo tu 100 dana, pa ćemo raditi na tome i obezbedićemo i 27 miliona evra donacija...", rekao je on.Upitan da prokomentariše tvrdnju DS da nema garancija druge strane da će investicija biti realizovana, Mali je naveo da ne vidi razlog zašto bi neko uložio više miliona evra, a da projekat ne bude ralizovan.

On je u tom kontektsu naveo da je osim za rekonsturkciju Geozavoda, investitor uložio novac i u Master plan Beograda na vodi, i ponovio da ne vidi da iko može da kaže da taj projekat neće biti realizovan.Mali je dodao da je do danas uklonjeno 14 objekata na prostoru gde će se graditi Beograd na vodi i da su u toku poslovi na rešavanju imovinsko pravnih odnosa.Gradonačelnik je rekao i da je postavljen privremeni objekat, odnosno restoran-paviljon, koji je, s jedne strane izložbeni prostor za Beograd na vodi, a s druge služi da se građani osveže i upoznaju sa projektom.

Taj objekat će, dodao je, biti uklonjen kada se krene u realizaciju projekta "Beograd na vodi", a investirao ga je arapski partner.

Na pitanje da to nije previše promocije za Beograd na vodi, gradonačelnik je odgovorio:

"Nikad dovoljno promocije za ovako veliki projekat".Mali se izvinio novinarima na hitno zakazanoj konferenciji, navodeći da je "zbog laži DS" ona morala da bude sazvana, a tokom konferencije je pokazao kako je zgrada Beogradske zadruge izgledala pre, a kako posle rekonstrukcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track