MALI: Prostorni plan za Beograd na vodi u septembru!
Foto: Tanjug

Savski amfiteatar

MALI: Prostorni plan za Beograd na vodi u septembru!

Beograd -
Radimo sve što je neophodno da gradnja Beograda na vodi počne na proleće 2015. kako je i planirano", rekao je gradonačlenik Beograda. Prema njegovim rečima, pripremanje planske dokumentacije ide svojim tokom i sve je pod kontorlom

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je danas da bi u septembru trebalo da bude završen i dat na uvid prostorni plan za Savski amfitetatar, u kojem će se graditi stambeno-poslovni kompleks Beograd na vodi.

"Od 1. avgusta počeće aktivnije rešavanje imovinsko-pravnih problema, odnosno uklanjanje nelegalnih objekata sa lokacije u Savskom amfiteatru", rekao je Mali na prijemu u Skupštni Beograda za predstvnike firmi koje su učestovale u rekonstrukciji zgrade Beogradske zadruge.

Kako je istakao, do sada je uklonjeno 13 kilometara pruge na tom području od oko 90 hektara, kao i četiri objekta, a očekuje se uklanjanje dodatna tri objekta.

Mali je najavio da će danas i sutra imati sastanke s predstavnicima kompanije Igl hils (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja planira da uloži između tri i četiri milijarde evra u Beograd na vodi.

Na sastanku će biti reči o planskim i urbanističkim dokumentima.

"Radimo sve što je neophodno da gradnja Beograda na vodi počne na proleće 2015. kako je i planirano", rekao je gradonačlenik Beograda. Prema njegovim rečima, pripremanje planske dokumentacije ide svojim tokom i "sve je pod kontorlom".

Mali je istakao da je jedan od prioriteta vlasti u Beorradu i Srbiji izgradnja projekta Beograd u okviru kojeg će biti izgrađeno oko 1,8 miliona kvadratnih metara poslovnog, kulturnog, komercijalnog i stambenog prostora.

On je zahvalio predstavnicima 13 srpskih građevinskih kompanija, čijih je više od 300 radnika radilo na rekonstrukcji zgrade Beogradske zadruge u Savskom amfiteatru, u kojoj se nalazi maketa projekta Beograd na vodi.

"Trudom ste uspeli da posao završite u rekordnom roku i na kvalitetan način", rekao je Mali i istakao da je to pokazalo da Srbija ima građevinsku industriju koja je sposobna da brzo i kvalitetno uradi svoj posao i na taj način ispuni zahteve investitora.

On je dodao da su i gradske institucije u kratnom roku izdavale potrebne dozvole i da je takav načina rada jedini koji može da omogući progres.

"Mi ćemo se truditi da zadržimo isti nivo efkasnosti", rekao je Mali i dodao da je u protkelih mesec dana rekonskutruisanu zgradu Beogradske zadruge posetilo više od 20.000 građana koji su želi da saznaju više o projektu Beograd na vodi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track