MALI: Rebalans gradskog budžeta realan, nastavljamo s kapitalnim investicijama!
Foto: Fonet

Beograd ostvario milijardu dinara prihoda

MALI: Rebalans gradskog budžeta realan, nastavljamo s kapitalnim investicijama!

Beograd -
Ovaj rebalans se pravi po osnovu tri principa kojih smo doneli budžet u junu. Prvi princip je projekcija budžeta na realnim osnovama, što znači da ne izmišljamo prihode, drugi princip je maksimalna štednja na svim nivoima i treći princip kapitalne investicije

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se rebalans gradskog budžeta pravi na realnim osnovama, da je grad u ovoj godini ostvario za skoro milijardu veće prihode, i da će nastaviti sa kapitalnim investicijama.

„Ovaj rebalans se pravi po osnovu tri ista principa kojih smo doneli budžet u junu. Prvi princip je projekcija budžeta na realnim osnovama, što znači da ne izmišljamo prihode. Po prvi put nakon ne znam koliko godina mi rebalanas radimo ne zato što smo promašili prohode nego što smo ostvarili veće prihode od planiranih“, rekao je Mali odbornicima i precizirao da su ostvareni parihodi u iznosu od 964 miliona dinara.

Drugi princip je, dodao je, maksimalna štednja i na svim nivoima i po svim sekretarijatima „kako bi pokazali da mozemo odgovornije i druagacije da se ponašamo u odnosu na pretahodnu vlast“.

„Do kraja godine vratićemo skoro 9,5 milijardi obaveza koje smo nasledili. Do kraja sledeće godine vratićemo i ostalih 5,5 milijardi dinara“, kazao je Mali.

Treći princip, poručio je, su kapitalne investicije, koje ni na koji način neće trpeti.Grad je u odnosu na budžet u junu smanjio zaduženje 2,4 milijarde dinara, poručivši da će deficit do kraja godine biti 10,03 odsto.

Podsetio je da je 31.12.2013. deficit bio 20 odsto, u junu ove godine je smanjen na 14,25 odsto.

Grad je samo dva puta jednokratnim pomoćima pomogao opštine Obreanovac i Lazarevac, jer one imaju svoje budžete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track