Mihajlovićeva: Most Zemun-Borča biće pušten u promet polovinom decembra
Foto: Tanjug

Po planu i na vreme

Mihajlovićeva: Most Zemun-Borča biće pušten u promet polovinom decembra

Beograd -
Ministarka je najavila i da će do 1. novembra biti gotovi radovi na raskrsnici koja povezuje ulicu Cara Dušana i Batajnički drum u Zemunu sa mostom, a te saobraćajnice su, zbog radova, zatvorene 31. avgusta

BEOGRAD - Most Zemun - Borča biće završen na vreme i biće pušten u promet između 16. i 19. decembra, kada se u Beogradu održava samit 16 premijera, najavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, tokom obilaska gradilišta mosta, rekla da se utvrđuje protokol otvaranja, zbog činjenice da će na tom samitu učestvovati i premijer Kine Li Kećiang, koji zajedno sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem treba da pusti most u saobraćaj.

Mihajlović je najavila i da će do 1. novembra biti gotovi radovi na raskrsnici koja povezuje ulicu Cara Dušana i Batajnički drum u Zemunu sa mostom, a te saobraćajnice su, zbog radova, zatvorene 31. avgusta.

Radovi idu dinamikom koja je planirana, sve se odvija na vreme, ocenila je Mihajlović koja je obišla most zajedno sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom.Ona je dodala da će se danas sastati sa predstavnicima izvođača radova, kineske kompanije Čajna bridž roud korporejšn (CRBC), kao i sa podizvođačima, i razgovarati o nekim odštetnim zahtevima.

Mihajlović je najavila da će čitava saobraćajnica vezana za most, od takozvane lakat-krivine na Novosadskom putu u Zemunu do Zrenjaninskog puta, uključujući i petlju u Borči, biti gotova do decembra, a da će deo do Krnjače i spoja sa putem za Pančevo biti završen sledeće godine.Mančang je istakao da kineski izvođač poštuje rokove i odredbe iz ugovora i da će kompanija CRBC učiniti sve da radovi budu kvalitetno obavljeni.

Most Zemun - Borča, koji će nositi ime srpskog naučnika Mihaila Pupina, bio je investicija koja je u startu iznosila 260 miliona dolara, ali postoje odštetni zahtevi izvođača koji još nisu rešeni, osim nedavno potpisanog Aneksa 4, vrednog 2,3 miliona dolara.Kamen temeljac za most položen je u julu 2010. godine, radovi su počeli u oktobru 2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track