Mihajlovićeva: Most Zemun-Borča će biti završen u roku
Foto: Dado Djilas

Problema ima, ali se rešavaju

Mihajlovićeva: Most Zemun-Borča će biti završen u roku

Beograd -
Radovi kasne, jer nije bilo izvršeno plaćanje između izvođača i podizvođača, što nije problem države, kazala je mnistarka

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će most Zemun - Borča biti otvoren u predviđenom roku , do 20. decembra, i da će do tada biti završene i pristupne saobraćajnice.

Mihajlović je novinarima u Vladi Srbije rekla da timovi ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kontrolišu izgradnju tog mosta, dodajuci da uvek ima problema ali da se oni rešavaju.

"Radovi kasne, jer nije bilo izvršeno plaćanje između izvođača i podizvođača, što nije problem države", istakla je Mihajlović.

Ona je objasnila da je država uradila ono što do sada nikada nije učinjeno, a to je da je obezbedila da kao što je ona napravila aneks sa izvođačem tako i izvođač napravi aneks sa podizvođačem. Ministar je dodala, da je država preduzela taj kjorak kako bi uredila odnos izvođača i podizvođadča , jer podizvođači u proseku čekaju 60 dana na novac, kako bi počeli radovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track