MILKOVIĆ GSP: Putnici u autobusima dnevno očitaju 30 posto više karata!
Foto: Beoinfo

Prevozom krstari 480 kontrolora

MILKOVIĆ GSP: Putnici u autobusima dnevno očitaju 30 posto više karata!

Beograd -
V.D. direktor JKP GSP "Beograd Željko Milković izjavio je da prihod od prodaje karata sada iznosi 700 miliona dinara, a cilj je da se dođe do 900 miliona dinara.

BEOGRAD - Prihod od prodaje dopuna za prevoz u Beogradu povećao se u prethodnih mesec dana za oko 150 miliona dinara jer se dnevno očita oko 30 odsto više karata nego ranije, izjavio je danas vd direktora JKP GSP "Beograd" Željko Milković.

Prema njegovim rečima, prihod od prodaje karata sada iznosi 700 miliona dinara, a cilj je da se dođe do 900 miliona dinara.

Milković je novinarima rekao, uoči akcije u kojoj su zaposleni GSP građanima na najuspešnijim linijama 16,23 i 95 u Bulevaru despota Stefana podelili čokoladice, da je to jedan od načina da se iskaže zahvalnost onima koji su ozbiljno shvatili ozbiljnost situacije i počeli da plaćaju karte.

"Ovo su najuspešnije linije pored linija 7,31 i 17", rekao je Milković.

On je dodao da je ovo "fini način" da se dođe do povećanja prihoda, te da će u narednih desetak dana početi pojačana kontrola.

"Preko Direkcije za javni prevoz najavljene su i kazne koje će se kretati u rasponu od 3.000 do 6.000 dinara", podsetio je vd direktora GSP.

U ovom trenutku ima 480 kontrolora i određen broj pripadnika komunalne policije, a nastojimo da taj broj bude veći, rekao je on i ponovio da je došlo do pomaka u povećanju prihoda, ali da to nije dovoljno.

"GSP se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, mi tu situaciju ne možemo da pokrenemo za mesec dana ili šest meseci, ali možemo da pravimo planove za 2015.godinu.

Ukoliko ti prihodi budu veći to će značiti nove autobuse, bolju situaciju i za naše korisnike usluga", rekao je Milković.

On je dodao da je prosečna starost autobusa 11,5 godina, te da su svi stariji od šest godina."GSP mora godišnje da kupuje otprilike 80 novih autobusa, to su značajna sredstva, i ovo je jedini način da se to reši", poručio je Milković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track