Ministarstvo: Hitno raseliti stanare naselja Mileva Ajnštajn u Novom Beogradu!
Foto: Beoinfo

Inspekcija istražuje slučaj

Ministarstvo: Hitno raseliti stanare naselja Mileva Ajnštajn u Novom Beogradu!

Beograd -
Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije "Ekosekund", jer su prilikom gradnje koristili, odnosno, prometovali materijal koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola, poručili nadležni

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je Mileva Marić Ajnštajn da hitno obezbedi smeštaj za stanare naselja "Mileva Marić Ajnštajn" na Novom Beogradu, kako bi se otklonile pretnje po zdravlje ljudi.

"Insistiramo na utvrđivanju odgovornosti svih u ovom slučaju, posebno izvođača radova i kompanije "Ekosekund", jer su prilikom gradnje koristili, odnosno, prometovali materijal koji u sebi sadrži povećane koncentracije fenola i pozivamo tužilaštvo da reaguje u ovom slučaju", poručilo je Ministarstvo građevinarstva.

Kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali, Ministarstvo je nedavno objedinilo rad svih inspekcijskih službi i pojačalo kontrole. Rad inspekcijskih službi će se ocenjivati i ovakvi propusti više neće biti mogući.

"Podsećamo i da je Antikorupcijski tim prethodnog Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine već prosleđivao dokumentaciju tužilaštvu zbog sumnji na nepravilnosti prilikom korišćenja podsticajnih sredstava namenjenih preduzećima koja se bave preradom otpada, među kojima je i firma "Ekosekund", navedeno je u saopštenju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sva dokumentacija, kojom Ministarstvo građevinarstva raspolaže u slučaju naselja "Mileva Marić Ajnštajn" nalazi se na njihovoj veb stranici www.mgsi.gov.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track