Mladenović: Kinezi, ulažite u Beograd
Foto: Dragan Kadić

Zamenik gradonačelnika u Pragu

Mladenović: Kinezi, ulažite u Beograd

Beograd -
Kao najvažnije projekte naveo je projekat "Beograd na vodi", izgradnju postrojenja za preradu otpada u Vinči, izgradnju podzemnih garaža, Beovoz...

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović predstavio je investicione potencijale Beograda i Srbije kineskim investitorima na Investicionom forumu "Kina - zemlje centralne i istočne Evrope", koji se održava u Pragu, saopštila je Gradska uprava.

Kao najvažnije projekte u Beogradu u narednom periodu Mladenović je naveo projekat "Beograd na vodi", izgradnju postrojenja za preradu otpada u Vinči, izgradnju podzemnih garaža, Beovoz, projekat nove glavne železničke stanice, projekat nove glavne autobuske stanice, završetak postrojenja za preradu vode "Makiš 2", izgradnju putničkog i kargo terminala na aerodromu "Nikola Tesla".

On je predstavio potencijale Beograda i modele javno-privatnog partnerstva i pozvao kineske investitore da ulažu u velike projekte u Beogradu i Srbiji, posebno istakavši Luku Beograd (kao i Luku Pančevo i Luku Smederevo), rekonstrukciju i obnovu železnice, projekat međunarodnog koridora XI, rudnike metala i uglja.

Od velikih projekata Mladenović je, takođe, istakao projekat izgradnje mosta Zemun-Borča, termoelektane "Kostolac", auto-puta E763 do Požege.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track