NASTAVLJEN PROTEST NEGE KOLA: 35.000 Beograđana bez Beovoza i BG voza
Foto: Tanjug

Blokirana Železnička stanica

NASTAVLJEN PROTEST NEGE KOLA: 35.000 Beograđana bez Beovoza i BG voza

Beograd -
Radnici su od 6.40 do 7.30 u potpunosti blokirali Glavnu železničku stanicu Beograd i zbog toga je međunarodni voz iz Beograda za Prag u polasku kasnio 55 minuta, a voz iz Sofije stigao je sa 45 minuta zakašnjenja. Vozovi u unutrašnjem saobraćaju kasnili su između 20 i 60 minuta

BEOGRAD - Radnici preduzeća Nega kola danas su nastavili da blokiraju železničku stanicu Beograd i depo u Zemunu zbog čega drugi dan ne saobraćaju vozovi beogradske gradske železnice BG voz i Beovoz, saopštile su Železnice Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, zbog blokade zemuskog deopa oko 35.000 Beograđana ostalo je bez železničkog gradskog prevoza.

Radnici Nege kola su od 6.40 do 7.30 u potpunosti blokirali glavnu železničku stanicu Beograd i zbog toga je međunarodni voz iz Beograda za Prag u polasku kasnio 55 minuta, a voz iz Sofije stigao je sa 45 minuta zakašnjenja u Beograd.Vozovi u unutrašnjem saobraćaju kasnili su između 20 i 60 minuta.U 7.30 glavna železnička stanica Beograd je odblokirana, tako da se sada putnički saobraćaj odvija redovno, ali još uz izvesna zakašnjenja.

Radnici preduzeća Nega kola nastavili su da blokiraju koloseke na takozvanoj Južnoj ploči u stanici Beograd, gde se nalaze vagoni koji čekaju svoje uključenje u saobraćaj."To znači da je u potpunosti onemogućeno njihovo uključivanje u redovan saobraćaj, pa putnički transport trenutno funkcioniše samo sa raspoloživim vagonima, zbog čega je redukovan sastav vozova", saopštila je Železnica Srbije.

Dodaje se da su u 8.35 radnici Nege kola blokirali i beogradsku Ložionicu u kojoj stoje lokomotive, što, za sada, ne utiče na železnički transport, jer ga operativne službe organizuju s lokomotivama koje su već u saobraćaju.Radnici preduzeća Nega kola protestuju zbog neisplaćenih zarada.

Železnice Srbije su navele da preduzeće Nega kola nije u sistemu železnice i da nemaju obavezu isplate zarada u Negi kola. To je državno preduzeće koje je do 2005. bilo zavisno društvo srpskih železnica, kada su osnivačka prava preneta na Vladu Srbije.

Železnice Srbije su angažovale Negu kola na poslovnima pranja i čišćenja železničkih vagona i avansno su platile za te usluge do kraja 2014. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track