NEVOLJE ŽITELJA BRODARSKE ULICE: Svaki pljusak stvara im jezero!
Foto: Čitalac Kurira

Na dva kilometra od centra Beograda

NEVOLJE ŽITELJA BRODARSKE ULICE: Svaki pljusak stvara im jezero!

Beograd -
Pre šest godina su napravljeni odvodi i šahte, ali ništa više od toga. Da stvar bude još gora, šahte su zabetonirane na dnu,tako da su napravljeni samo bazeni. Tokom svake kiše, ulica bude poplavljena oko trideset santimetara , kaže stanar Jovan Stojanović
1 / 4 Foto: Čitalac Kurira

BEOGRAD - Beograd osim Ade Ciganlije ima još jedno jezero, koji nije stalno, a nastaje svaki put posle obilnih padavina, a nalazi se na Novom Beogradu tačnije u Brodarskoj ulici.

Jezero se javlja svaki put posle obilnih kiša, a voda ne otiče u kanalizaciju zbog problema sa odvodom, pa kišnica tu i ostaje uprkos brojnim prijavljivanjima nadležnima.

“Ulica nema kanalizacionu mrežu”, kaže Jovan Stojanović, stanovnik Brodaske ulice i dodaje.

“Pre šest godina su napravljeni odvodi i šahte, ali ništa više od toga. Da stvar bude još gora, šahte su zabetonirane na dnu,tako da su napravljeni samo bazeni. Tokom svake kiše, ulica bude poplavljena oko trideset santimetara visine, pa se voda sliva u privatna dvorišta, rekao je on

Inače, ulicom prolazi autobus broj 60, na relaciji Toplana Novi Beograd – Zeleni Venac, i nalazi se na manje od dva kilometara udaljenosti od centra grada.

Stari brodarske ulice se nadaju da će gradske službe napokon ispuniti ono što je ova ulica poželela i da neće više biti vode na kolovzu.

http://www.youtube.com/watch?v=s32T1fOCRxk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track