Novobeogradski đaci u poseti vršnjacima iz Zagreba, Skoplja i Banjaluke
Foto: Info Nbg

Razmena učenika

Novobeogradski đaci u poseti vršnjacima iz Zagreba, Skoplja i Banjaluke

Beograd -
Ovde su najbolji novobeogradsku đaci, a na proleće će oni dočekati svoje drugove iz ovih gradova, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

BEOGRAD - Ispred zgrade opštine Novi Beograd danas je u učeničku razmenu sa gradovima i školama u regionu otputovalo oko 50 novobegradskih osnovaca. U Zagrebu, Skoplju i Banjaluci đaci iz tri novobeogradske škole boraviće nedelju dana, a uzvratna poseta učenika iz ovih gradova očekuje se na proleće. Razmenu učenika organizovala je opština Novi Beograd, a u planu je da se saradnja proširi i na druge gradove i zemlje.

- Ovo je prvi put da organizujemo ovu razmenu, a očekujem da će ubuduće biti još gradova iz regiona koji će se priključiti. Nadam se da će se deca ovih nekoliko dana lepo družiti sa svojim vršnjacima, i da će bolje upoznati kulturu naših susednih zemalja. Verujem da je većini prvi put da ide u ove gradove. Mislim da ovakve stvari treba negovati i da će se od sledeće godine i Grad Beograd uključiti i podići ovo na još viši nivo. Ovde su najbolji novobeogradsku đaci, a na proleće će oni dočekati svoje drugove iz ovih gradova- rekao je Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, koji je prisustvovao polasku đaka.

U pratnji roditelja i nastavnika đaci su sa nestrpljenjem čekali na polazak, uzbuđeni što će prvi put posetiti neki od ovih gradova, i upoznati neke nove drugove.

U svakom od gradova, u saradnji sa školama i gradskim vlastima, za njih je pripremljen i poseban program, tako da će pored druženja ići na izlete, u pozorište, i sportske događaje. U razmeni učestvuju đaci sedmih razreda iz osnovnih škola „Laza Kostić“, „Dragan Lukić“ i „ Ratko Mitrović“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track