Počela sednica Skupštine grada: Usvojeni planovi regulacije nekoliko celina!
Foto: Marina Lopičić

Rasprava o nizu tema

Počela sednica Skupštine grada: Usvojeni planovi regulacije nekoliko celina!

Beograd -
Skupština grada Beograda potvrdila je ostavke troje odbornika u gradskom parlamentu - dvoje sa liste SNS i jedna odbornica DSS

BEOGRAD - Sednica Skupštine grada Beograda počela je oko 10.30 sati, a na dnevnom redu su Predlog Strategije za uvođenje i razvoj finansijskog upravljanja i kontrole u gradu Beogradu i Predlog rešenja o dodeli naziva mostu Zemun-Borča.

Skupština grada Beograda potvrdila je ostavke troje odbornika u gradskom parlamentu - dvoje sa liste SNS i jedna odbornica DSS.

Ostavke su podneli Mirko Vranešević i Milan Bojović sa izborne liste “Aleksandar Vučić-budućnost u koju verujemo” i Dušica Popović sa izborne liste “Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica”.

Odbornici Skupštine grada razmatraće i Predlog izmene odluke o određivanju zona na teritoriji grada, Predlog odluke o utvrđivanju zakupnina na poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, a na dnevnom redu će se naći i Predlog odluke o uslovima i načinu raspolaganja stanovima izgrađenim prema projektu izgradnje 1.100 stanova u Beogradu.

Takođe, odbornici će raspravljati o administrativnim taksama, organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada, Predlogu promene osnivačkog akta JKP "Beogradvode", JKP "Beograd-put" i |"Zoološki vrt", kao i o Predlogu odluke o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja "Jugokoncert".

Odbornici će odlučivati, imeđu ostalog, i o Predlogu plana generalne regulacije Sportsko-rekreativnog centra "Košutnjak", nekoliko predloga planova detaljne regulacije od značaja za grad, kao i o predlozima odluka o izradi planova detaljne regulacije.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi akata o kojima će odbornici odlučivati po skraćenom postupku - odlučivaće o Predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, razrešenju i imenovanju članova školskih odbora.

Imenovani direktori i vršioci dužnosti direktora u gradskim preduzećima i ustanovama

Odbornici Skupštine grada na početku današnje sednice usvojili su nekoliko rešenja donetih po skraćenom postupku.

Za direktora Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć na period od četiri godine imenovan je Goran Čolaković, specijalista interne medicine. Na isti period za direktora DZ „Vračar” imenovan je Dragan Dašić, doktor stomatologije. Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Biblioteke „Milutin Bojić” Jovica Krtinić vodiće ovu ustanovu i u naredne četiri godine, dok je za direktora Biblioteke „Vlada Aksentijević” u Obrenovcu imenovana Ivana Janošević, diplomirani bibliotekar – informatičar. Novi vršilac dužnosti direktora Biblioteke „Dimitrije Tucović” najduže na godinu dana je profesorka srpskog jezika Jasmina Ivanković. Diplomirani arheolog Suzana Anastasov Marković je imenovana za direktora Centra za kulturu „Sopot” na period od četiri godine, dok je diplomirani istoričar umetnosti Zorica Atić nova direktorka Centra za kulturu Grocka. Za vršioca dužnosti direktora Pedagoškog muzeja imenovan je Božidar Zejak, profesor jugoslovenske i svetske književnosti, dok je za vršioca dužnosti direktora Centra za likovno obrazovanje imenovan magistar umetnosti Dragan Kićović.

Gradski odbornici usvojili su i rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i rešenja o razrešenju i imenovanju školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Polemika u gradskoj skupštini o „Beogradu na vodi

Skupština grada Beograda usvojila je danas nekoliko planova generalne regulacije, a predlog regulacije ulične mreže u Starom naselju u Železniku ponovo je otvorilo polemiku između DS i DS S o projektu „Beograd na vodi“.

Zoran Alimpić iz DS zatražio je od zamenika gradonačelnika Beograda Andreje Mladenovića da kaže koji je stav DS S o projektu Beogard na vodi s obzirom na to da je predsednica te partije Sanda Rašković Ivić nedavno rekla da DSS ne podržava taj projekat.

Mladenović je istakao da je ta stranka uvek na „čistini“, da su deo koalicije i da su u predizbornim i izbornim planovima uvek imali uređenje Savskog amfiteatra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track