POGODNOST: Beogradski vodovod nudi reprogram duga za vodu!
Foto: Shutterstock

Stimulacija za redovne platiše

POGODNOST: Beogradski vodovod nudi reprogram duga za vodu!

Beograd -
Reprogram duga obuhvata glavnicu, kao i iznos obračunate kamate i eventualne sudske troškove za dugovanja nastala do 30. aprila 2014. godine, a zahtevi za reprogram se mogu podneti do 30. septembra, a otplata duga je omogućena na rate, bez grejs perioda

BEOGRAD - Javno komunalno preduzeće (JKP) Beogradski vodovod i kanalizacija će, u skladu sa zaključcima Gradske uprave, omogućiti reprogram dugova domaćinstvima kojima direktno naplaćuje utrošenu vodu i odvođenje otpadnih voda, i stimulativnim merama će podstaći redovne platiše, saopšteno je iz tog preduzeća.

Reprogram duga obuhvata glavnicu, kao i iznos obračunate kamate i eventualne sudske troškove za dugovanja nastala do 30. aprila 2014. godine, a zahtevi za reprogram se mogu podneti do 30. septembra, a otplata duga je omogućena na rate, bez grejs perioda.

Ugovori će se sklapati u Službi naplate JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, u Kneza Miloša 27.

Kako bi postupak obrade zahteva bio efikasniji, a građani pošteđeni čekanja, korisnici će najpre podnositi zahtev, na osnovu koga će naknadno biti kontaktirani i obavešteni o tačnom datumu i vremenu sklapanja ugovora, navodi se u saopštenju.

Zahtev za reprogram duga građani će moći da preuzmu, popune i predaju do 30. septembra 2014. godine, u svim korisničkim centrima ovog preduzeća, u Danijelovoj 32, Kneza Miloša 27, Severnom bulevaru 3, i u Svetosavskoj 58 u Barajevu.Obrazac zahteva i informacija o uslovima reprograma duga biće dostupni i na internet-stranici www.bvk.rs.

Ugovorom je predviđeno da se tokom otplate duga redovno izmiruju tekuće obaveze. Istovremeno, u ovom periodu biće obezbeđeno mirovanje kamate na dug koji je predmet reprograma.

Ugovori o reprogramu neće se zaključivati za novčana potraživanja za koja se naplata sprovodi prinudnim putem, zaplenom i prenosom dela zarade odnosno penzije.

U zavisnosti od visine duga i broja rata, popusti su do 15 posto i mogućnost plaćanja duga do 60 rata.Uporedo sa reprogramom dugova, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u sistem direktne naplate uvodi i stimulaciju za redovne platiše u iznosu od pet posto ukupnog zaduženja, uz mogućnost da se redovnim plaćanjem u narednih šest meseci ona poveća na šest posto i, konačno, pravo na sedam procenata stimulacije građani stiču nakon 12 meseci redovnog plaćanja, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track