POMOĆNICA GRADONAČELNIKA: DS da objasni na šta su trošili pare za trudnice!

Isplaćena sva dugovanja

POMOĆNICA GRADONAČELNIKA: DS da objasni na šta su trošili pare za trudnice!

Beograd -
Glavno pitanje zašto je DS koja se licemerno zalaže za prava trudnica tim ženama ostala dužna 255 miliona dinara.I gde su te pare potrošene? Očigledno je da su te pare za trudnice potrošene u propale projekte kao što su Bulevar, Interceptor, podzemni kontejneri navela je Irena Vujović

BEOGRAD - Pomoćnica gradonačelnika zadužena za društvena pitanja Irena Vujović upitala je danas Demokratsku stranku zašto je, dok je bila na vlasti u Beogradu, dugovala novac za naknadu trudnicama i porodiljama i gde su ta sredstva potrošena.

Vujović je to upitala, a povodom saopštenja DS u kome ta stranka tvrdi da je "vrhunac licemerja i pokušaj ubiranja jeftinih političkih poena da oni koji su ukinuli pomoć trudnicama i porodiljama sada optužuju bivšu vlast kako nije vodila računa o svojim sugrađankama"."

Današnje saopštenje Gradskog odbora DS u kome činjenicu da je grad Beograd isplatio trudnicama sva zaostala davanja nazivaju skupljanjem "jeftinih političkih poena" samo pokazuje zašto je ta stranka skoro nestala sa političke scene", rekla je Vujović.

Ona je podsetila da je Grad Beograd juče uplatio trudnicama 71.205.582 dinara i tako u potpunosti izmirio sve dospele obaveze prema njima za 2013. i 2014. godinu.

Grad Beograd je, dodala je Vujović, na ime obaveza prema trudnicama, od novembra prošle godine do danas, isplatio ukupno 469.921.776 dinara od čega je 255 miliona dinara dug protekle gradske vlasti prema trudnicama koji je ostavila DS.

Vujović smatra da je glavno pitanje zašto je DS "koja se licemerno zalaže za prava trudnica" tim ženama ostala dužna 255 miliona dinara."I gde su te pare potrošene? Očigledno je da su te pare za trudnice potrošene u propale projekte kao što su Bulevar, Interceptor, podzemni kontejneri...", navela je Vujović.

Prema njenim rečima, razlika između ove i prethodne vlasti je u tome što aktuelna "obeća ono što ispuni, što ne duguje trudnicama i ne laže ih onako kako je to radila DS".

"Zato, pre nego što tražite da se naknade za trudnice povećaju treba da odgovorite samo na jedno pitanje - zašto ste dugovali novac za naknadu trudnicama i porodiljama i gde ste te pare potrošili?", zaključila je Vujović.

Ranije danas, Gradska uprava je saopštila da je Grad Beograd isplatio trudnicama sve dospele obaveze, kao i zaostale dugove bivše vlasti koji su ukupno iznosili 255 miliona dinara.

Beogradski odbor DS je potom reagovao saopštenjem u kome je između ostalog, pozvao gradsku upravu da ponovo vrati pomoć trudnicama i porodiljama u punom obimu kao što je, tvrde demokrate, to radila prethodna gradska vlast.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track