POŽAR U CENTRU BEOGRADA: Vatrogasci ostaju u pripravnosti zbog Depoa!
Foto: čitalac Kurira

Izgoreo tržni centar

POŽAR U CENTRU BEOGRADA: Vatrogasci ostaju u pripravnosti zbog Depoa!

Beograd -
Zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragan Vićović rekao je da je požar ugašen, ali će deo vatrogasne ekipe koje će dežurati ceo vikend jer je nagoreli materijal na podu i sada to treba pretresati, gasiti ukoliko gori u dubini materijala da ne bi došlo do aktiviranja novog požara

BEOGRAD - Požar u "Depou" u Bulevaru kralja Aleksandra 142 u Beogradu ugašen je a deo vatrogasnih ekipa biće u pripravnosti danas i sutra kako bi se sanirala šteta i obezbedila nagorela roba.

Požar je izbio jutros oko osam sati na krovnoj konstrukciji te zgrade, a potom se proširio i na unutrašnjost objekta, gde su bile tezge sa garderobom i mnogim drugim stvarima, da bi se potom sasvim urušio.

Zamenik načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Dragan Vićović rekao je da je na terenu bilo 12 vatrogasnih vozila sa 35 vatrogasaca koji su došli u pomoć iz vatrogasnih stanica Voždovac i Zvezdara, a da na svu sreću povređenih nije bilo.

"Požar je ugašen, a sada je tu još deo vatrogasne ekipe koje će dežurati i danas i sutra jer je nagoreli materijal na podu i sada to treba pretresati, gasiti ukoliko gori u dubini materijala da ne bi došlo do aktiviranja novog požara", rekao je Vićović.

Za sada uzroci, kako kaže nisu poznati, a nakon saniranja objekta utvrdiće se uzroci požara.Saobraćaj od Vukovog spomenika ka pijaci Đeram bio je zaustavljen zbog gašenja požara, takođe i tramvajski saobraćaj, a u međuvremenu, kako je vatrena stihija jenjavala počeo je da funkcioniše.

Prema informacijama sa terena gust dim je kuljao iznad tržnog centra u kome se prodaje garderoba, a miris se osetio i u bližoj okolini.Radno vreme centra u kome je bilo 160 zakupaca tezgi je od devet sati subotom, pa zato u trenutku požara nije bilo ljudi.

Oni koji su imali tezge zabrinuti su, jer su, kažu unutra ostavili sve što su imali, sva roba je uništena.Branislav Ilić koji se pripremao da jutros dođe na svoju tezgu u Depou kaže da je sve uništeno i da se ne zna šta je izazvalo požar.

"Unutra ima 160 tezgi, zamislite da je svako ko ih je držao izdržavao bar tri člana porodice, ovo je velika šteta za sve nas", rekao je Branislav.

Kako kaže, sve što je imao bilo je u Depou i sada ne zna kako će plaćati porez i firmarinu udući da je i do sada to otežano činio.

"Nekada od devet ujutru do dva popodne niko ne uđe da kupi ništa, kupovna moć je opala, a sada jos i ovakva šteta..", rekao je Ilić.

Dušan Knežević, takođe, jedan od zakupaca tezge kaže da se vlasnici tezgi pretpostavljaju da su uzrok loše instalacije.

"Sve što smo unutra imali je uništeno, roba je izgorela, a sa gradskim čelnicima ćemo razgovarati i nastojaćemo da se dogovorimo o što bržoj rekonstrukciji i sanaciji objekta jer od rada u ovom objektu zavisi najmanje 1.000 ljudi", kaže Knežević.

On je zabrinut jer su i on i njegove kolege sada ostali bez posla i primanja i nadaju se da će imati podršku od grada da se "Depo" obnovi.U požaru na svu sreću nije pričinjena šteta na opremi i mehanizaciji GSP-a iz trećeg objekta, u kome su bila vozila za servisiranje šina i alati.Kako je izjavio vršilac dužnosti direktorA GSP "Beograd" Željko Milković oprema i mehanizacija GSP-a je na vreme izvučena i na njima nema nikakvog oštećenja i štete, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Radi se o prostorima koja se iznajmljuju JKP "Gradske pijace", a svi objekti su osigurani u osiguravajućem društvu "Dunav", koje pokriva svu štetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track