PRIRODNJAČKI MUZEJ: 18. noć slepih miševa u Beogradu!
Foto: Reuters

Večeras otvaranje manifestacije

PRIRODNJAČKI MUZEJ: 18. noć slepih miševa u Beogradu!

Beograd -
Program manifestacije obuhvata radionicu za najmlađe, multimedijalna predavanja, neposredni razgovor stručnjaka sa građanima, izveštaj o pozivima građana i intervencijama stručnjaka, a poseban segment je prikazivanje živih primeraka slepih miševa publici i njihovo puštanje na slobodu

BEOGRAD - U Galeriji Prirodnjačkog muzeja biće održana 18. Međunarodna noć slepih miševa sa početkom u 17.30 sati.

Program manifestacije obuhvata radionicu za najmlađe, multimedijalna predavanja, neposredni razgovor stručnjaka sa građanima, izveštaj o pozivima građana i intervencijama stručnjaka, a poseban segment je prikazivanje živih primeraka slepih miševa publici i njihovo puštanje na slobodu.

I ove godine su brojniji pozivi usplahirenih građana čije su domove naselili slepi miševi, saopšteno je iz Prirodnjačkog muzeja.Taj muzej i Društvo "Mustela" na teritoriji Srbije imaju mogućnost da izađu u susret i savetima, a neretko i neposrednim izlaskom na teren, pomognu u rešavanju problema sa tim sisarima, a na korist i jednih i drugih.

Zbog nepravedno loše reputacije slepih miševa, njihovog statusa stroge zaštite, ali i sad već izvesnog pritiska medija da se građanima pomogne, a "napastima" dođe glave, ova manifestacije je organizovana sa ciljem da građanima pruži uvid u njihovu bionomiju, ekologiju, fiziologiju, odnos sa ljudima, zaštitu i očuvanje u Srbiji i Evropi.

Inicijativa Međunarodne noći slepih miševa je nastala u okviru Sporazuma o očuvanju slepih miševa Evrope (1991), koji je deo međunarodne Konvencije o očuvanju migratornih vrsta divljih životinja poznatije kao Bonska konvencija, koja je u Srbiji stupila na snagu 1. marta 2008. godine.

Cilj manifestacije je popularizacija ovih letećih sisara, njihovog specifičnog načina života, ali i unošenje svetla u verovanja o natprirodnim osobinama, često pripisivanim ovim životinjama.

Noć slepih miševa je realizovana u organizaciji Prirodnjačkog muzeja i Društva za očuvanje divljih životinja "Mustela".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track