RADNA AKCIJA NA VOŽDOVCU: Vulin okrečio prihvatilište za decu!
Foto: Printskrin Tanjug

Briga za zlostavljane mališane

RADNA AKCIJA NA VOŽDOVCU: Vulin okrečio prihvatilište za decu!

Beograd -
Ministar rada Aleksandar Vulin okrečio je Prihvatilište za zaštitu dece od zlostavljanja i dodao da brine podatak da se povećava broj zlostavljane dece i da je zato potrebno kroz izmene porodičnog zakona i drugih zakonskih akata pooštriti kaznenu politiku i dodatno zaštititi decu

BEOGRAD - Ministar rada Aleksandar Vulin danas je u beogradskoj opštini Voždovac u plavom radničkom kombinezonu došao u Prihvatilište za zaštitu dece od zlostavljanja kako bi pomogao u krečenju prostorija u kojima borave deca.

Vulin se nakratko oprobao u krečenju, a potom je izašao da novinarima da izjavu pre nego što nastavi rad.

On je rekao da brine podatak da se povećava broj zlostavljane dece i da je zato potrebno kroz izmene porodičnog zakona i drugih zakonskih akata pooštriti kaznenu politiku i dodatno zaštititi decu.

Ovoj deci je teško i treba im pomoći, rekao je Vulin i naveo da je došao da pomogne u krečenju prostorija, ali i da razgovara sa zaposlenima o problemima sa kojima se suočavaju i kako Ministarstvo rada može da im pomogne.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, u okviru koga radi Prihvatilište, Zoran Milačić rekao je da se u samom prihvatilištu trenutno nalazi 15 dece, a da su kapaciteti 20 mališana.

On je naveo da se radi o deci koja su bile žrtve zlostavljanja i da Prihvatilište u ovom trenutku ima dovoljno vaspitača za rad sa mališanima.Milačić je naveo da Prihvatilište za zaštitu dece od zlostavljanja prima decu iz čitave Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja