RADOST EVROPE: Nikolići se družili sa decom iz 18 zemalja
Foto: Tanjug

Lekcija iz drugarstva

RADOST EVROPE: Nikolići se družili sa decom iz 18 zemalja

Beograd -
Prijem je organizovao predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom koja je učesnicima poručila da se jednog dana vrate u Beograd, zajedno sa svojom decom, gde će ih sačekati njihovi "večni prijatelji"
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Palata Srbije u Beogradu danas je bila mesto susreta za oko 500 dece iz 18 zemalja koja borave u Srbiji u okviru međunarodne manifestacije "Radost Evrope".

Za decu su prijem organizovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, koja je i predsednica Organizacionog odbora te međunarodne manifestacije.

Dragica Nikolić je danas istakla da je "Radost Evrope" lekcija o drugarstvu i za odrasle.

"Ne učite samo vi od nas odraslih, u porodici i školi, učimo i mi od vas, zato je ova manifestacija za odrasle pouka i poruka drugarstva, razumevanja, mira i ljubavi, koju želimo da raširimo po celom svetu", rekla je Dragica Nikolić.

Ona je poručila deci da će zahvaljujući ovom druženju postati najbogatiji ljudi na svetu, jer se bogatstvo, kako je navela, meri brojem prijatelja i posavetovala ih da "neguju i uvećavaju to blago kako bi odrasli u srećne i dobre ljude".

Pozvala ih je da se vrate u Beograd, zajedno sa svojom decom, gde će ih sačekati njihovi "večni prijatelji". Prijem kod predsednika počeo je himnom manifestacije, pesmom Dragana Lakovića "Sve što raste, htelo bi da raste", a potom su nastupili mališani iz Albanije i Nemačke.

Ovo je 45. put da se u Beogradu u prvoj nedelji oktobra organizuje "Radost Evrope". Počela je u četvrtak karnevalom u Knez Mihailovoj ulici, a završiće se sutra nastupom u Centru "Sava". Učesnici su deca uzrasta od sedam do 14 godina iz Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Letonije, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Crne Gore, Češke, a posle dugog niza godina i iz Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track