RAKOVICA: Park u Skojevskom naselju dobio nov mobilijar!
Foto: Beoinfo

Dobili i česmu da upotpuni ambijent

RAKOVICA: Park u Skojevskom naselju dobio nov mobilijar!

Beograd -
JKP Zelenilo Beograd nam je izašlo u susret i njihovi radnici već postavljaju nove ljuljaške i klackalice rekao je predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić

BEOGRAD - Gradska opština Rakovica nastavila je akciju "Parkići za sve" u okviru koje je, u saradnji sa JKP "Zelenilo Beograd", obnovljen stari i postavljen novi mobilijar u parkiću u Skojevskom naselju kod treće grupacije zgrada, saopšteno je danas iz te opštine.

"Gradska opština Rakovica odazvala se molbi građana koji su nam se obratili sa zahtevom da se na ovom mestu postave novi dečiji rekviziti i parkovski mobilijar", rekao je predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić.

"JKP "Zelenilo Beograd" nam je izašlo u susret i njihovi radnici već postavljaju nove ljuljaške i klackalice", rekao je Kocić i dodao da su se aktivisti Kancelarije za mlade GO Rakovica priključili akciji, "farbaju mobilijar i pomažu da park što pre bude gotov".

U parkiću su postavljene dve duple klackalice i dve klupice, dok će naknadno biti postavljena vrteška.

Aktivisti Kancelarije za mlade GO Rakovica ofarbali su postojeći parkovski mobilijar, dok će biti posuta i mekana malč podloga koja služi za bezbednu igru dece.

Skojevsko naselje je prošle nedelje dobilo i javnu česmu koja je upotpunila parkovski ambijent.I u ovom slučaju Gradska opština Rakovica je reagovala na peticiju građana, kontaktirala je nadležne gradske službe koje su se odazvale apelu Opštine.

Javnu česmu je postavilo JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", uz saglasnost Sekretarijata za komunalna i stambena pitanja.

U okviru akcije "Parkići za sve", koja je pokrenuta 2012. godine, do sada je uređeno i izgrađeno više od 40 parkića, dečijih igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina u opštini, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja