SKUĆEN NA AVALI: Pas Žuća, koji je brutalno davljen u gradskom parku dobio novi dom!
Foto: Isidora Ristić Facebook

Apel urodio plodom

SKUĆEN NA AVALI: Pas Žuća, koji je brutalno davljen u gradskom parku dobio novi dom!

Beograd -
Žuća je, nakon što je uhvaćen, deset dana proveo u karantinu u Ovči, prebačen je potom u prihvatilište za pse u Rakovici, a zatim u svoj novi dom na Avali

BEOGRAD - Pas Žuća, čije je oslobađanje iz karantina u Ovči peticijom tražilo više od 15.000 Beograđana nakon što je povređen nakon grubog hvatanja u Studentskom parku, u ponedeljak je napustio prihvatilište i dobio dom.

Žuća, koga su u parku uhvatili radnici “Veterine Beograd” i tom prilikom ga povredili, sada će živeti na Avali.

" Žuću sam hranila u Studentskom parku i već sam pokušavala da ga udomim. To je bilo pitanje trenutka, ali onda su ga uhvatili. Imam pse i mačku, tako da će Žuću uzeti moja prijateljica sa Avale, ali se on vodi na moje ime. Za njegovu budućnost sam direktno ja odgovorna - kaže Tijana Pešić, koja je po Žuću došla s ljudima koji su ga takođe hranili.

Ovaj mešanac je u žižu interesovanja došao kada je na društvenim mrežama dospela fotografija njegovog hvatanja, na kojem obilno krvari. Povrede su brzo sanirane jer je velika količina krvi bila posledica pucanja kapilara u nosu.

- Dobro je da se sve ovako završilo i da Žuća napokon ima dom. Hvala prihvatilištu u Ovči i u Resniku koji su se stvarno potrudili oko njega. Bitno je da je on sada dobro i da će napokon imati sigurnost - kaže Isidora Ristić, koja je zaslužna za to što je priča o Žući dospela u medije jer je fotografiju na kojoj krvari postavila na Fejsbuk.

Žuća je, nakon što je uhvaćen, deset dana proveo u karantinu u Ovči, a juče je prebačen u prihvatilište za pse u Rakovici, a zatim u novi dom na Avali.

- Psa smo kastrirali, čipovali, vakcinisali i očistili od parazita, tako da je on predat na usvajanje i potpisnik je dužan da o njemu vodi računa. Žuća je dobro podneo zahvat i brzo se probudio - kaže Milan Radosavljević, Upravnik centra za sterilizaciju sa prihvatilištem za pse Rakovica.

(24.sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja