SKULPTURA OD SMEĆA: Đubrovište sa Velikog ratnog ostrva
Foto: Ekološka Disciplina

Inspiracija je svuda

SKULPTURA OD SMEĆA: Đubrovište sa Velikog ratnog ostrva

Beograd -
To je prva skulptura takve vrste u Srbiji, a napravljena je s ciljem da skrene pažnju na velike količine otpada koji predstavljaju najveću pretnju savremenom čoveku

BEOGRAD - Udruženje mladih „Ekološka disciplina” predstaviće u ponedeljak „Đubrovište sa Velikog ratnog ostrva", jedinstvenu skulpturu višu od dva i po metra nastalu reciklažom!

Naime, u ponedeljak u 13.10. u holu OŠ „Đura Daničić” u naselju Braće Jerković u Beogradu biće pretpremijerno prikazana skulptura napravljena od pet i met ambalaže sakupljene u akciji čišćenja Velikog ratnog ostrva.

Ova skulptura viša je od dva i po metra, i ima raspon ruku oko metar i osamdeset centimetara. Međutim ovo delo interesantno je prvenstveno jer je to prva skulptura takve vrste u Srbiji, a napravljena je s ciljem da skrene pažnju na velike količine otpada koji predstavljaju najveću pretnju savremenom čoveku.

Ona će se nalaziti u pomenutoj školi do sredine sedmice kada je planirano njeno premijerno prikazivanje široj publici u okviru humanitarne izložbe. Osim ove interesantne skulpture, tada će biti izlagani i drugi reciklažom napravljeni predmeti, ali i prikupljana pomoć za poplavom pogođene delove našeg grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track