(VIDEO) TAMNO NEBO NAD BEOGRADOM: Grad i jak pljusak sručili se na prestonicu!
Foto: čitalac Kurira

Padavine usporile saobraćaj

(VIDEO) TAMNO NEBO NAD BEOGRADOM: Grad i jak pljusak sručili se na prestonicu!

Beograd -
Nekoliko sati pre samih padavina nad gradom su se nadvijali gusti i crni oblaci, koji su negde oko 16 časova prešli u jaku kišu, da bi onda osledio pljusak, a potom i grad veličine lešnika
1 / 5 Foto: Čitalac Kurira

BEOGRAD - Danas nešto pre 16 časova srpsku prestonicu je zahvatilo jako nevreme praćeno obilnim pljuskom i gradom.

Nekoliko sati pre samih padavina nad gradom su se nadvijali gusti i crni oblaci, koji su kasno popodne prešli u jaku kišu, da bi onda osledio pljusak, a potom i grad veličine lešnika. Pljuskovi i grad smenjivali su se neizmenično punih 15 minuta što je uticalo da su gradskim ulicama tekli potoci vode.

16.43 - Saobraćaj na auto-put ka Nišu kod Autokomande je u kraćem zastoju zbog vode. Jedan automobil je ostao zarobljen u vodi, što je stvorilo kolonu u sve tri trake.

16.20- Pljusak je bio praćen i jakim vetrom koji je u pojednim gradskim zonama stvarao nalive i povećavao količinu vode na ulicama za nekoliko centimetara.

16.10 - Gusti kišoviti oblaci spustili su se toliko nisko da se Most na Adi nije video.

Foto: Čitalac Kurira
Foto: Čitalac Kurira

Obilne padavine usporile su saobraćaj u gradu, zbog čega je na pojednim frekventnim ulicama došlo do stvaranja kolona. Najgore je prema poslednjim informacijama na Starom gradu, gde su padavine bile najobilnije.

U Hitnoj pomoći kažu da se broj intervencija na javnom mestu povećao se sa 17 na 38.

Inače Hidrometeorološki zavod Srbije na svom sajtu je izdao upozorenje da se 16. i 17. jula odnosno danas i sutra očekuje lokalna pojava nepogoda sa velikom količinom padavina, praćenih gradom i jakim vetrom.

http://www.youtube.com/watch?v=wNaXxg38mHc
http://www.youtube.com/watch?v=QqhWrs27yxs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track