UŽAS U CENTRU BEOGRADA: Šinteri sajlom brutalno davili psa Žuću!
Foto: Isidora Ristić Facebook

Mučili životinju

UŽAS U CENTRU BEOGRADA: Šinteri sajlom brutalno davili psa Žuću!

Beograd -
Nisam imala drugog izbora nego da Žuću podignem u naručje da bi sajla popustila, a i da im pokažem da pas nije opasan i da nema razloga da ga na tako nehuman način hvataju, dave, povređuju i vuku po asfaltu, na sred parka, u sred bela dana, u sred centra grada, rekla je Isidora
1 / 4 Foto: Isidora Ristić Facebook

BEOGRAD - Studentski park u Beogradu poznat je kao mesto gde se pored studenata okolnih fakulteta rado okupljaju i vlasnici pasa. Ovaj park je svojevrsni simbol druženja vlasnika, njihovih pasa ali i napuštenih pasa koji u njega dolaze jer znaju da će se tu družiti i možda dobiti malo hrane. Svi koji su se zatekli u Studenstskom parku, u subotu pre podne, tačnije oko 10 časova, bili su svedoci brutalnog mučenja čuvenog napuštenog psa Žuće, koga poznaju skoro svi koji u park redovno navraćaju.

Isidora Ristić šetala je svog psa u tom trenutku u Studentskom parku kada je čula užasne krike. Na drugoj strani parka ugledala je kako radnik kafilerije na nehuman način hvata Žuću, koga ona poznaje od ranije:

Foto: Životinje.rs/Isidora Ristić-Facebook
Foto: Životinje.rs/Isidora Ristić-Facebook

-Žuća je miran kao buba i živi u parku već 6 meseci. Nikada ni na koga nije ni zalajao, a kamoli napao, ni psa, ni čoveka, čak naprotiv, njega napadaju vlasnicki psi o kojima njihovi vlasnici ne vode računa ili ih jednostavno baš briga. Šinteri su došli po prijavi, naime Žuca je navodno ujeo nekog čoveka čija je žena pozvala šintere. – priča Isidora.

Ona je pritrčala prema njima, kako bi pokušala da oslobodi Žuću, ali bezuspešno.

- Metalna sajla ga je sve više stezala, i u momentu kad sam ja prišla bio je već oboren na pod, u grču, njuška mu je već bila povređena i krvario je iz usta.Isidora je počela da viče da popuste sajlu, a ubrzo joj je prišao i jedan stariji gospodin koji je takođe počeo da viče na šintere, pokušavajući da odbrani devojku i psa.

Foto: Životinje.rs/Isidora Ristić-Facebook
Foto: Životinje.rs/Isidora Ristić-Facebook

- Nisam imala drugog izbora nego da Žuću, inače teškog sigurno 30 kilograma, podignem u naručje da bi sajla popustila, a i da im pokažem da pas nije opasan i da nema razloga da ga na tako nehuman način hvataju, dave, povređuju i vuku po asfaltu, na sred parka, u sred bela dana, u sred centra grada! – rekla je Isidora.

Isidora dodaje da je sigurna da Žuće nije kriv za okršaj koji mu se pripisuje:

-U međuvremenu se ispostavilo da čovek koji je zvao šintere ima psa, labradora koji je agresivan i koji je i ranije napadao Žuću, te je povredu najverovatnije zadobio ne zato sto ga je Žuca napao, već dok je razdvajao svog psa od Žuce. Ko zna da li ga je Žuca zakačio, ili njegov pas…"Ranu" od ugriza je pokazao i reč je o dve najobičnije ogrebotine.

Devojka je na kraju, kada je shvatila da nema izbora podigle Žuću i stavila ga u kamion šintera.

Isidori je rečeno da će Žuća morati da provede 14 dana u karantinu u Ovči, a da će eventualno biti pušten tek kada neko dođe po njega i obaveže se da će ga zbrinuti.

Građani su se pobunili protiv ovakvog poteza radnika kafilerije i žele da Žuća ponovo bude na slobodi.

Veterina Beograd će uskoro izdati zvanično saopštenje povodom ovog događaja, a poznato je da je radnik koji je uhvatio Žuću ranije bio angažovan u Obrenovcu na spasavanju pasa tokom poplava i da na njegov rad ranije niko nije imao primedbe.

Foto: Životinje.rs/Isidora Ristić-Facebook
Foto: Životinje.rs/Isidora Ristić-Facebook

Pokrenuta peticija za oslobađanje Žuće

Isidora Ristić, koja se u subotu u Studentskom parku suprostavila šinterima u brutalnom hvatanju lutalice po imenu Žuća, kaže da će psa najverovatnije udomti žena iz Draževca koja je već pružila utočište nekim psima, koje se vlasnici ostavili posle poplava u Obrenovcu. Isidora je jutros posetila Žuću u kafileriji u Ovči i kaže da se nada da će on uskoro biti na slobodi.

Protiv ovakvog, mučkog načina hvatanja psa pokrenuli su se i građani, koji su pokrenuli peticiju da za Žućino oslobađanje! Peticuju je do sada potpisalo preko 4.200 ljudi, a ukoliko želite da i vi da Žuća ponovo bude slobodan, možete potpisati - OVDE

( Životinje.rs/ Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track