VESIĆ: Naš cilj i ambicija je dovesti što više investitora u Beograd!
Foto: Beta

Otkloniti i rešiti sve probleme

VESIĆ: Naš cilj i ambicija je dovesti što više investitora u Beograd!

Beograd -
Vesić je, nakon sastanka sa investitorima i zakupcima u Beogradu, rekao da je gradskoj vlasti svaki investitor podjednako važan, i da nadležni sa svakim žele da razgovaraju i pomognu im da reše probleme

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić poručio je danas da je cilj gradske vlasti da što više investitora dođe u Beograd, te da zbog toga treba efikasno rešavati administrativne, urbanističke i druge probleme sa kojima se sreću kada žele da investiraju.

Vesić je, nakon sastanka sa investitorima i zakupcima u Beogradu, rekao da je gradskoj vlasti svaki investitor podjednako važan, i da nadležni sa svakim žele da razgovaraju i pomognu im da reše probleme.

"Svaki slučaj je za sebe, negde su problemi administrativni, negde urbanistički, ali verujemo da kad postoji dobra volja, problemi mogu da se rešavaju i to je ono što želimo da nametnemo kao novu politiku u gradu", rekao je Vesić, navodeći da se već posle današnjeg sastanka može očekivati da nekoliko gradilišta bude aktivirano.

Prema njegovim rečima, nedopustivo je da projekat od 200.000 ili 300.000 kvadrata, koji vredi nekoliko miliona evra, stoji, jer neki sekretarijat ne može da nađe rešenje ili zato što investitor ne može da se izbori sa komplikovanom administracijom.

"Ne želimo da gradnja bude komplikovana, već da rešavamo probleme i sve ono što investitore sprečava da investiraju", napomenuo je Vesić, dodajući da je cilj gradske uprave da u prestonici ima što više kranova.

On je naglasio i da gradska vlast želi da investitori znaju na čemu su i da, ako neki problem ne može da se reši, to znaju da ne bi gubili vreme, a da ukoliko može da se reši da se to ubrza.

Gradski menadžer je napomenuo da su sve gradske službe potpuno otvorene da rešavaju probleme investitora, kako bi što pre počeli sa investicijama.Na sastanku su, prema njegovim rečima, definisani problemi, neki su rešavani na licu mesta, a drugi će biti rešavani u budućnosti.

"Svim kompanijama smo stavili do znanja da su im vrata čelnika grada potpuno otvorena, da mogu da se obrate za svaki problem i nama i sekretarijatima jer su naša jedina želja i ambicija da se što pre i što više investira u Beogradu", naglasio je Vesić i najavio pojedinačne sastanke sa kompanijama investitorima.

Vesić je napomenuo i da je svako od investitora ko je izrazio želju ili ko se javio jer ima bilo kakav problem, bio primljen od strane gradskih čelnika.

Gradski arhitekta Milutin Folić rekao je da je mnogim investitorima važno da u najskorijem periodu bude usvojen novi Generalni urbanistički plan sa pratećim planovima generalne regulacije.

Folić se nada da će novi Generalni urbanistički plan biti usvojen do kraja godine, a što će mnogim investitorima omogućiti da ostvare ciljeve.

Na današnjem sastanku sa predstavnicima kompanija koje imaju nekakav odnos sa gradom poput zakupa građevinskog zemljišta ili su dobile lokaciju na kojoj mogu da grade, učestvovale su kompanije poput Merkatora, Marine Dorćol, Deka inženjeringa, Napreda, Tuša, Svidaksa...

Sastanku su prisustvovali sekretari za urbanizam i imovinu, gradski javni pravobranilac, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track