VESIĆ: Odličan odziv kompanija da zaposlenima plaćaju prevoz!
Foto: Zorana Jevtic

Kažnjavanje za šverc

VESIĆ: Odličan odziv kompanija da zaposlenima plaćaju prevoz!

Beograd -
Komunalna policija je do sada napisala preko 4.000 prekršajnih naloga zbog šverca u javnom prevozu, od čega je oko 1.500 takvih naloga uplaćeno u roku od osam dana

BEOGRAD - Odaziv na pismo upućeno komapanijama da svojim zaposlenima kupuju markice za prevoz je dobar i već je povećan broj kompanija koje to rade, izjavio je gradski menadžer Gopran Vesić.

– Prošle nedelje uputio sam pismo svim kompanijama koje imaju više od 200 zaposlenih, mada se ta obaveza odnosi i na kompanije koje imaju i jednog zaposlenog. U tom pismu sam ih zamolio da pomognu napore Grada da se stabilizuje gradski prevoz i da uplaćuju markice svojim zaposlenima. Odaziv je dobar, imamo povećan broj kompanija koje to rade. Istovremeno smo sprovodili kampanju tokom leta i građanima objašnjavali zašto je neophodno da se plaća prevoz – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, tokom septembra građani su samo upozoravani, a već tokom oktobra počele su da se naplaćuju kazne. – Od prvog oktobra do jučerašnjeg dana izdato je preko 4.000 prekršajnih naloga. To su one kazne od 6.000 dinara na koje građani, ukoliko plate za osam dana, imaju mogućnost da ih prepolove. I negde oko 1.500 ovakvih kazni je već naplaćeno. Ovo je upozorenje da smo zaista ozbiljni u nameri da kažnjavamo svakog ko ne plaća kartu i da je mnogo jeftinije i bolje kupiti kartu nego rizikovati da vam se naplati mnogo skuplja karta. Ako neko misli da taj prekršajni nalog ne vredi ništa i da se ne računa, treba da zna da prekršajni sudovi rade u tesnoj saradnji sa Gradom i Komunalnom policijom. I zato mislim da je mnogo bolje da svi plaćmo svoje obaveze jer ćemo tako imati kvalitetniji i bolji prevoz – naglasio je gradski menadžer.

( RTV Pink/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track