Vesić: Rebalans BG budžeta dokaz je domaćinskog poslovanja
Foto: AP

Rashodi smanjeni

Vesić: Rebalans BG budžeta dokaz je domaćinskog poslovanja

Beograd -
Imamo veće prihode zato što štedimo i naplaćujemo sredstva koja se duguju gradu, nudeći povoljne uslove, ocenio je gradski menadžer

BEOGRAD - Rebalans budžeta koji je usvojen na sednici Skupštine grada dokaz je domaćinskog poslovanja, jer je, posle mnogo godina, to urađeno kao posledica većih prihoda i manjih rashoda od planiranog, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić.

"Imamo veće prihode zato što štedimo i naplaćujemo sredstva koja se duguju gradu, nudeći povoljne uslove", ocenio je Vesić i naglasio da je "još važnije što smo rashode smanjili". "Sva naša javna preduzeća postigla su po nekoliko puta bolje rezultate u odnosu na prethodni period i to ne zato što su podigli cene, već zato što su pokušavali da nađ nove poslove i što su domaćinski poslovali", rekao je Vesić.

Na osnovu svega toga će deficit koji je bio planiran na početku ove godine biti smanjen za gotovo četvrtinu, najavio je Vesić, koji smatra da je to dokaz dobrog poslovanja grada.Govoreći o tvrdnji odbornika Demokratske stranke da će deficit biti veštački smanjen, tako što će Republika izdvojiti polovinu subvencija za GSP Beograd, Vesić je uzvratio da je prošla gradska vlast ostavila Grad u dugu od 1,1 milijardu evra i 15 milijardi dinara neplaćenih obaveza.

I onda kada mi sa Republikom dogovorimo da dve milijarde dinara bude pomoć GSP, što je 10 posto od onoga što mi dajemo, napomenuo je Vesić, onda oni tvrde da se veštački smanjuje deficit. "Mi vraćamo njihove dugove i građani mogu da budu uvereni da će Beograd za nekoliko godina biti grad sa uređenim finansijama i neće biti u onakvom haosu kakvim su ga oni ostavili, rekao je Vesić.

On je predvideo da će sledeća godina biti najteža kada je reč o vraćanju kredita, jer treba platiti 83 miliona evra kamata i glavnica.To će se, kako je rekao, vraćati tako što će se štedeti gde god je moguće, ali će se ići i na javno-privatno partnerstvo, umesto direktnog finansiranja i na taj način nadomestiti ta sredstva za vraćanje duga.

(Fonet/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track